Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita Harkovan alueella. LEHTIKUVA / AFP Dimitar Dilkoff

Hyökkääjä entistä ahtaammalla, ukrainalaisten sanotaan ylittäneen joen

Hyökkääjän huoltoyhteys Donbassiin on alttiina puolustajan iskuille.

Ukrainan asevoimien viikkoja kestänyt menestyksellinen vastahyökkäys jatkuu Koillis-Ukrainassa sijaitsevan Harkovan ympäristössä. Ukrainan joukot etenevät kaupungin pohjois- ja koillispuolella, kertoo CNN.

Sotahistorioitsija ja St. Andrewsin yliopiston strategian tutkimuksen professori Phillips O’Brienin mukaan Ukrainan joukkojen kerrotaan myös ylittäneen Donets-joen Harkovan itäpuolella.

Harkovan alueen johtaja Oleh Synjehubov kertoi tiistaina Ukrainan televisiolle, että taistelut etenevät kohti Vovtshanskin kaupunkia, joka sijaitsee Ukrainan ja Venäjän rajalla.

Osa Venäjän asevoimien huoltolinjoista kulkee Vovtshanskin läpi etelään, ja niiden avulla tuetaan venäläisjoukkojen hyökkäystä Donetskin ja Luhanskin alueille Itä-Ukrainan Donbassissa. Tämän huoltoyhteyden häiritseminen tai katkaiseminen voisi vaarantaa venäläisten kyvyn vahvistaa ja tukea Izjumin eteläpuolella hyökkäystään kohti Slovjanskia ja Kramatorskia. Venäläisten eteneminen on ollut hidasta.

– Ylittämällä joen he (ukrainalaiset) voivat todella lähestyä venäläisiä huoltoyhteyksiä, jotka kulkevat kohti Izjumia, O’Brien tviittaa.

Synjehubovin mukaan Harkovan alueen pohjoisosissa sijaitsevissa asutuskeskuksissa käydään aktiivisia taisteluita.

– Vihollinen keskittyy asemiensa puolustamiseen ja pitämiseen. Joukkojemme pitää karkottaa heidät alueemme jokaiselta tuumalta, Synjehubov toteaa.

Hänen mukaansa Ukrainan joukkojen eteneminen on auttanut vähentämään Venäjän tykistöhyökkäyksiä Harkovaan, mutta ne eivät ole kuitenkaan loppuneet kokonaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS