Verkkouutiset

Yhdysvaltain kongressitalo Washington DC:ssä. AFP / LEHTIKUVA / MANDEL NGAN

HS: Suomen ja USA:n DCA-sopimus allekirjoitetaan 18. joulukuuta

Sopimuksen on määrä tulla julkiseksi jo ensi viikolla.

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen DCA-puolustusyhteistyösopimus allekirjoitetaan Washington DC:ssä 18. joulukuuta, Helsingin Sanomat kertoo.

Samalla ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) on tarkoitus tavata Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken. Myös puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) matkustaa tuolloin kahdeksi päiväksi Yhdysvaltoihin. Hän allekirjoittaa HS:n tietojen mukaan sopimuksen joko ulkoministeri Blinkenin tai puolustusministeri Lloyd Austinin kanssa.

Suomen puolelta neuvotteluja vetänyt apulaisosastopäällikkö Mikael Antell ulkoministeriön poliittiselta osastolta vahvistaa tiedot HS:lle. Antell sanoo, että sopimus tulee julkiseksi heti, kun valtioneuvosto on myöntänyt sopimuksen allekirjoitusvaltuuden. Tämä tapahtunee ensi viikon torstaina.

– Sen jälkeen sopimus tulee julkiseksi, siis jo ennen allekirjoitusta, Antell sanoo HS:lle.

Suomi päätti elokuussa 2022 aloittaa neuvottelut Yhdysvaltojen kanssa uudesta kahdenvälisestä sopimuksesta. Voimaan tullessaan sopimus antaisi Yhdysvaltain armeijalle oikeuden käyttää Suomen sotilaskohteita harjoituksissaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)