Verkkouutiset

Jatkojohto Helsingissä. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

HS: Pörssisähkön hinta nousee rajusti

Pörssihinta lähentelee jopa euroa kilowattitunnilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pörssisähkön hinta nousee rajusti huomenna tiistaina. Syynä on Olkiluoto 3:n sähköntuotannon keskeytyminen. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

– Hinta nousee reilusti, sitä kuinka paljon, on vielä vaikea sanoa. Huomenna (tiistaina) voidaan hyvinkin nähdä 30 sentin kilowattituntihintoja tai jopa enemmänkin, energiapalveluyhtiö Väreen salkunhoitaja Risto Kinnunen arvioi HS:lle.

Olkiluoto 3:n sähköntuotanto keskeytyi sunnuntai-iltana turbiinilaitoksella havaitun vian takia. Teollisuuden Voima tiedotti tänään maanantaina, että laitosyksikkö palaa takaisin tuotantoon huomenna 21. marraskuuta puolen päivän aikaan.

Kinnunen arvioi HS:lle, että Olkiluoto 3:n käynnistyminen laskee pörssisähkön hintaa jo keskiviikoksi. Toinen pörssihintoja laskeva tekijä on se, että lähipäiville on luvassa tuulista säätä.

– Ennusteen mukaan tuulivoimaa saadaan keskiviikkona ja torstaina 5 000 megawattia, joten se painaa sähkön hintaa alaspäin myös, Kinnunen sanoo.

Myöhemmin maanantaina ilmeni, että tiistaina sähkön pörssihinnat kohoavat korkeimmillaan jopa yli 96 senttiin kilowattitunnilta.

LUE MYÖS:
Mikä sähkösopimus tulee edullisimmaksi? Asiantuntija kertoo varmimmat säästökeinot
Pörssisähkön hinta nousi pilviin – sähköyhtiön ei tarvitse kertoa hintoja etukäteen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)