Verkkouutiset

Jatkojohto Helsingissä. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

HS: Pörssisähkön hinta nousee rajusti

Pörssihinta lähentelee jopa euroa kilowattitunnilta.

Pörssisähkön hinta nousee rajusti huomenna tiistaina. Syynä on Olkiluoto 3:n sähköntuotannon keskeytyminen. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

– Hinta nousee reilusti, sitä kuinka paljon, on vielä vaikea sanoa. Huomenna (tiistaina) voidaan hyvinkin nähdä 30 sentin kilowattituntihintoja tai jopa enemmänkin, energiapalveluyhtiö Väreen salkunhoitaja Risto Kinnunen arvioi HS:lle.

Olkiluoto 3:n sähköntuotanto keskeytyi sunnuntai-iltana turbiinilaitoksella havaitun vian takia. Teollisuuden Voima tiedotti tänään maanantaina, että laitosyksikkö palaa takaisin tuotantoon huomenna 21. marraskuuta puolen päivän aikaan.

Kinnunen arvioi HS:lle, että Olkiluoto 3:n käynnistyminen laskee pörssisähkön hintaa jo keskiviikoksi. Toinen pörssihintoja laskeva tekijä on se, että lähipäiville on luvassa tuulista säätä.

– Ennusteen mukaan tuulivoimaa saadaan keskiviikkona ja torstaina 5 000 megawattia, joten se painaa sähkön hintaa alaspäin myös, Kinnunen sanoo.

Myöhemmin maanantaina ilmeni, että tiistaina sähkön pörssihinnat kohoavat korkeimmillaan jopa yli 96 senttiin kilowattitunnilta.

LUE MYÖS:
Mikä sähkösopimus tulee edullisimmaksi? Asiantuntija kertoo varmimmat säästökeinot
Pörssisähkön hinta nousi pilviin – sähköyhtiön ei tarvitse kertoa hintoja etukäteen

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)