Verkkouutiset

Pääministeri Petteri Orpo Kesärannassa. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

HS: Petteri Orpo kutsui liittojohtajat koolle

Keskustelun aiheena on Suomen työmarkkinamallin kehittäminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on kutsunut työntekijä- ja työnantajajärjestöjen johtajia keskustelemaan tämän viikon perjantaina, kerrotaan pääministerin esikunnasta Helsingin Sanomille. Kesärantaan on kutsuttu myös valtakunnansovittelija.

Kutsu on toimitettu noin 20 liittojohtajalle, jotka keskustelivat vientivetoisen palkanmuodostusmallin kehittämisestä loppuvuodesta. Silloin varsinaisiin neuvotteluihin ei päästy, koska Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK olisi halunnut tuoda neuvottelupöytään myös muita asioita kuin palkkamallin.

Orpo yrittää saada neuvotteluja palkkamallista käyntiin uudelleen.

Hallitus edistää lakihanketta, jossa estettäisiin valtakunnansovittelijaa ja sovittelulautakuntia tarjoamasta vientialojen määrittämän yleisen linjan ylittäviä palkankorotuksia. Orpo toivoisi, että osapuolet kykenisivät sopimaan palkkamallista keskenään eikä lakitietä tarvittaisi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)