Verkkouutiset

Fortumin pääkonttori Keilaniemessä Espoossa vuonna 2014. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

HS: Moni pörssiyhtiö jättää Helsingin

Espoosta on tullut Suomen toiseksi suosituin pörssiyhtiöiden pääkonttorikaupunki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isot pörssiyhtiöt ovat muuttaneet pääkonttoreitaan viime vuosina Helsingistä Espooseen, kertoo Helsingin Sanomat. Espooseen on kasvanut kaksi yrityskeskittymää.

Metsossa muutto on helpottanut monien työntekijöiden arkea. Kaivosteknologiayhtiö jätti Helsingin keskustan viime syksynä. Vuonna 2022 Helsingistä Keilaniemeen lähti designtuoteyhtiö Fiskars ja toimistokalusteita kehittävä Martela. Ohjelmistoyhtiö Relexin pääkonttori valmistuu Otaniemeen ensi vuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Yrityksiä liikkuu toki toiseenkin suuntaan, ja jonkin verran kansainvälisiä kasvuyhtiöitä muuttaa ulkomaille, esimerkiksi Yhdysvaltoihin.

Helsingin elinkeinojohtaja Harri Paananen uskoo, että syitä muuttoihin on monia.

Kun kaupungin viranhaltijat käyvät keskusteluja muuttoa harkitsevien yritysten edustajien kanssa, esiin nousee yhdistävä tekijä: suuri määrä työntekijöitä asuu Espoossa.

– Etätyö on nostanut ihmisten kynnystä pendelöidä kovin kauas. Kun on totuttu, että töitä voi tehdä kotona, halutaan, että piipahdus toimistolle olisi helppo. Voi tuntua vaikealta lähteä Helsingin keskustaan töihin, hän sanoo Helsingin Sanomille.

Pääkonttorin sijainnilla on iso merkitys siihen, kuinka helppo henkilöstöä on houkutella yritykseen töihin. Erityisesti sen huomaa ulkomaalaisten työntekijöiden kohdalla.

Helsinki on kuitenkin yhä selkeästi Espoota edellä pääkonttorien määrässä. Pörssiin listattujen yhtiöiden pääkonttoreista 76 on Helsingissä ja 22 Espoossa. Loput ovat eri puolilla Suomea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)