Verkkouutiset

Maakotka on uhanalainen petolintu. Maakotkat elävät enimmäkseen Pohjois-Suomessa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

HS: Maakotka silpoutui tuulivoimalaan

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen maakotka Suomessa, joka on kuollut törmättyään tuulivoimalaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maakotka kuoli törmättyään tuulivoimalaan Pohjois-Pohjanmaalla, uutisoi Helsingin Sanomat. Kuollut lintu löydettiin Metsälamminkankaan tuulipuistosta viime maaliskuussa.

Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piirin puheenjohtaja Vesa Hyyryläinen sai tiedon maakotkan kuolemasta vasta nyt. Hän on huolissaan alueelle rakennetun tuulivoiman liian suuresta volyymista. Hyyryläisen johtama SLL:n Kainuun piiri on tehnyt valituksen Kainuun alueen uudistetusta tuulivoimalasuunnitelmasta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hyyryläinen sanoo ymmärtävänsä vihreän siirtymän tärkeyden, mutta on samalla huolissaan luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta.

– Nyt alkaa vaikuttaa siltä, että viimein tuli tapaus, jossa riskit realisoituivat, hän sanoo Helsingin Sanomille viitaten tuulivoimaan liittyviin riskeihin linnuille.

Kuollut lintu oli rengastettu ja se ehti elää liki 20-vuotiaaksi, joten sen elämästä on saatu tarkkaa tietoa pitkältä ajalta. Hyyryläisen mukaan kyseisen kotkan reviiri on ollut tärkeä alue Suomen maakotkapopulaatiolle.

Hänen mukaansa kyseisen maatkotkan korkea ikä kertoo sen kyvystä välttää vaaroja. Tämän ominaisuuden periyttäminen on ollut tärkeää lajin pärjäämiselle ja sen myötä myös luonnon monimuoitoisuudelle laajemminkin.

Maaliskuussa kuollut lintu on tiettävästi ensimmäinen Suomessa tuulivoimalaan törmäyksen seurauksena kuollut maakotka. Merikotkia Suomessa on kuollut tuulivoimalaan törmäämällä tilastotietojen mukaan jo 50.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)