Verkkouutiset

Isopanda Ähtärin eläintarhan Pandatalossa. / LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

HS: Ähtärin pandojen miljoonatukea ihmetellään hallituksessa

Valtiovarainministeriön budjettipäällikön mukaan asiaan ei liity poliittista ohjausta.

Helsingin Sanomien mukaan monissa hallituspuolueissa on hämmästelty valtiovarainministeriön esittämää viiden miljoonan euron tukea Ähtärin pandojen pelastamiseksi.

Lisätalousarviota koskevaan ministeriön pohjaesitykseen sisältyvät kohdat menevät yleensä läpi.

Esitys on herättänyt närää, sillä valtiovarainministeriö ei esittänyt yhtään lisäeuroa hoitojonojen purkamiseen. Neuvottelujen jälkeen SDP:n vaatimus 700 miljoonan euron rahoituksesta on kutistumassa 200–300 miljoonaan euroon.

Valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Mika Niemelä kiistää, että Ähtärin pandojen pelastusrahoihin liittyisi poliittista ohjausta. Maa- ja metsätalousministeriön virkamiesesitys käsiteltiin hänen mukaansa kansliapäällikkötasolla.

Talousvaikeuksissa painiva eläinpuisto joutuisi todennäköisesti palauttamaan pandat Kiinaan ilman uutta tukea. Pandahankkeen taustalla on vaikuttanut pitkään ähtäriläinen kansanedustaja ja uusi puolustusministeri Mikko Savola (kesk.).

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)