Verkkouutiset

Mielenosoitus Hersonin kaupungissa Ukrainassa 7. maaliskuuta 2022. LEHTIKUVA/IHOR TSURKAN

”Hersonin kansa taistelee miehitystä vastaan”

Isänmaalliset piirustukset näkyvät edelleen Hersonin kaupungin kaduilla.

– Hersonin kansa taistelee miehityksen vastaan. Keltaisen nauhan aktivistit ovat painajainen miehittäjille ja osoittavat, että he eivät ole tervetulleita tänne, Keltaisen nauhan vastarintaliike kirjoittaa viestipalvelu Telegramissa.

Ukrinformin mukaan Keltaisen nauhan vastarintaliike aloittaa toistaiseksi voimassa olevan protesoinnin ”kansanäänestystä” vastaan miehitetyillä alueilla.

– Näyttää siltä, että seuraavat kaksi viikkoa ovat ratkaisevia Hersonin alueen tilanteen kannalta. Miehittäjät ovat jatkaneet laittomia etsintöjä ja pidätyksiä sekä lisänneet terveydenhuoltoalan työntekijöihin ja opettajiin kohdistuvaa painetta, ja pakottivat heidät ottamaan vastaan palkat ruplissa ja uhkaavat heitä irtisanomisella tai ”keskusteluilla”, kirjoitti, Hersonin alueneuvoston jäsen Serhii Khlan Facebookissa.

Hänen mukaansa venäläiset miehittäjät ajoittivat opetusalan henkilöstölle ”seminaarin” Henicheskiin 26.-27.8.2022, johon odotetaan osallistuvan Venäjän opetusministeri ja muita ”vieraita”.

Khlanin mukaan venäläiset miehittäjät suunnittelevat myös Tavria-televisioyhtiön käynnistämistä jatkaakseen propagandaansa. He levittävät myös Kahovka-lehden elokuun numeroa, jossa he lupaavat käynnistää junaliikenteen Krimille ja levittävät valheita ”fasismista” Länsi-Ukrainassa.

Samaan aikaan Khersonin alueella on pula lääkkeistä ja erikoislääkärit lähtevät alueelta.

Khlanin mukaan siitä huolimatta ukrainalaiset partisaanit jatkavat toimintaansa Hersonin kaupungissa ja Hersonin alueella.

 

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS