Verkkouutiset

Ukrainan helikopterit saavat lisää suojajärjestelmiä. HENSOLDT AG

Hensoldt varustaa lisää ukrainalaisia helikoptereita omasuojajärjestelmin

Järjestelmä on suunniteltu suojelemaan miehistöjä erityisesti ilmatorjunta- ja ilmataisteluohjuksilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksassa pääkonttoriaan pitävä, monikansallinen, anturiteknologiaan keskittyvä yritys Hensoldt ilmoittaa varustavansa lisää Ukrainan helikoptereita suojajärjestelmillä ohjuksia vastaan. Toimituksen tarkkaa hintaa ei kerrota; sanotaan vain, että se on kahdeksannumeroinen euroissa laskettuna.

Järjestelmän nimi on AMPS (Airborne Missile Protection Systems). Viime vuonna yhtiö toimitti niitä 16 Ukrainan helikopterien turvaksi venäläisiä ohjuksia vastaan. AMPS voidaan varustaa ohjus-, laser- ja tutkavaroitusjärjestelmällä ilma-aluksen suojelemiseksi ilmatorjuntaohjuksilta, jotka aiheuttavat suuren osan lentävän kaluston tappioista taistelukentällä. Siihen kuuluvat komponentteina myös ohjusten laukaisujen havaitsemisanturi, näyttö- ja hallintayksikkö ja aktiivinen vahvistusjärjestelmä, joka laskee ohjusten liikeratoja ja eliminoi väärät hälytykset.

Hensoldtin optoelektroniikan ja maakykyjen osaston päällikkö Tanya Altmannin mukaan AMPS lisää Ukrainan helikopterien torjuntakykyjä. Järjestelmä on yhtiölle uusi ja se on suunniteltu suojelemaan miehistöjä monenlaisilta uhilta, erityisesti ilmatorjunta- ja ilmataisteluohjuksilta.

Yhtiö on myös varmistanut, että Ukrainan helikopterilaivaston omasuojajärjestelmiin kuuluvat soihtuheittimet toimivat edelleen AMPS:n kanssa. Helikopteriversioita, joihin järjestelmä asennetaan, ei ole paljastettu. Ukrainalla on käytössä pääasiassa Mi-8- ja Mi-24-helikoptereita, joista vanhimmat ovat jo yli 45-vuotiaita.

AMPS on modulaarinen, mikä mahdollistaa sen sopeutumisen erilaisiin tehtäväprofiileihin. Se käyttää integroituja sensoreita, varoittimia ja heittimiä räätälöityjen käytäntöjen mukaisesti. Jokainen yksikkö pystyy käsittelemään kahdeksaa uhkaa samanaikaisesti lyhyellä varoitusajalla ja tarvitsematta jäähtymisaikaa. Se pystyy vastustamaan infrapunavalon ja laserien häiriöitä ja luokittelee tarkasti niiden lähteet kiinteisiin ja liikkuviin.

Yhtiön mukaan yhteensä noin 700 lavettia maailmalla käyttää sen järjestelmiä ainoana suojajärjestelmänä ohjuksia vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)