Verkkouutiset

Ihmisiä aurinkoisessa säässä Eiranrannassa Helsingissä juhannussunnuntaina 23. kesäkuuta 2024. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Heinäkuusta ennustetaan tavanomaista lämpimämpää

Kesäkuun viimeiselle viikoille ennustetaan paikoin jopa yli 30 asteen lukemia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n 23. kesäkuuta julkaiseman kuukausiennusteen mukaan sää on Suomessa ajankohdan tavanomaisia lukemia lämpimämpää kesäkuun viimeisellä viikolla ja heinäkuun alkupuoliskolla, kertoo Foreca.

Kesäkuun viimeiselle viikoille ennustetaan paikoin jopa yli 30 asteen lukemia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kesäkuun viimeistä viikkoa vietetään varsin kuumassa säässä, kun Suomeen virtaa etelästä erittäin lämmintä ilmaa. Tuoreen kuukausiennusteen valossa lämpöä riittää vielä tulevillekin viikoille, toteaa Forecan meteorologi Joonas Koskela.

Alkaneen viikon keskilämpötila on kuukausiennusteen mukaan 3-6 astetta keskimääräistä korkeampi.

– Tiistaina lämpötila kohoaa jo yleisesti 25 ja 27 asteen välille lännessä ja etelässä. Keskiviikkona helleraja ylittyy maan eteläosasta Pohjois-Pohjanmaalle ulottuvalla alueella ja lukemat ovat laajalti 25 ja 28 asteen välillä, etelässä voidaan paikoin päästä jo lähelle 30 asteen lukemia, Koskela sanoo.

Viikon loppupuolella helteitä voi levitä myös Lappiin, mutta viikonloppuna lähestyvä matalapaine tuo ennusteisiin epävarmuutta.

Kuukausiennusteen mukaan sateita tulee tällä viikolla Suomessa laajalti tavanomaista kesäkuun viimeistä viikkoa vähemmän.

– Viikko on korkeapaineen vaikutuksesta suuressa osassa maata keskimääräistä kuivempi. Vähiten sataa maan etelä- ja keskiosassa, kun taas Pohjois-Lapissa sademäärä on lähellä tavanomaista tai paikoin jopa hieman tavanomaista suurempi, Koskela ennustaa.

Heinäkuun ensimmäisen viikon ennusteen epävarmuus kasvaa. Kuitenkin Koskelan mukaan näyttää siltä, että lähes koko maassa lämpötila on 1-3 astetta tavanomaista lämpimämpi.

Kuukausiennusteen perusteella 8. heinäkuuta alkava viikko ei tuo suuria muutoksia.

– Suomessa on ennusteen mukaan yhä lähes koko maassa 1–3 astetta keskimääräistä lämpimämpää. Sademäärissä ei näy merkittäviä poikkeamia, joten vaihtelevaa, mutta lämmintä kesäsäätä olisi odotettavissa, Koskela sanoo.

Heinäkuun viimeisinä viikkoina sää saattaa palata lähemmäs keskimääräistä säätä.

– Suomen yllä oleva tavanomaista lämpimämpi signaali heikkenee, mutta edelleen voi olla hieman keskimääräistä lämpimämpää, Joonas Koskela sanoo.

Pitkän ajan sääennusteet kertovat viikon tai kuukauden keskimääräisestä säästä, eivät yksittäisten päivien säästä. Keskimääräiset lukemat voivat toteutua monella eri tavalla. Sään vaihtelu viikkojen ja kuukausien sisällä voi siis olla suurta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)