Verkkouutiset

Kaadettuja puita odottamassa noutoa metsätien varrella. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Heikki Vestman luonnonsuojelulaista: Juridinen sekasotku

Kansanedustajan mukaan pykälät olisivat haitanneet metsien kestävää talouskäyttöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman perustelee, miksi ympäristövaliokunta päätti poistaa luonnonsuojelulaista uhanalaisia luontotyyppejä koskevat pykälät.

– Vihreiden sepustus osoittaa, miksi luonnonsuojelulaista piti poistaa pykälät uhanalaisista luontotyypeistä: Ensin väitettiin, että pykälät ovat vain ”informatiivisia” ilman oikeusvaikutuksia.

– Nyt väitetään, että ne muka tarvitaan, jotta ”arvokkainta luontoperintöä ei hävitetä”, Vestman toteaa Twitterissä.

Vestman on lakimies ja ympäristövaliokunnan varajäsen. Hänen mukaansa on huonon lain merkki, jos “kukaan ei tiedä, mikä pykälien funktio ja vaikutus olisi ollut.” Heikki Vestmanin mukaan pykälät olivat “juridinen sekasotku”.

– Pahimmillaan ne olisivat voineet haitata metsien kestävää talouskäyttöä ja ainakin välillisesti kiristää investointien luvitusta, Vestman toteaa.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo moitti kokoomusta, keskustaa ja perussuomalaisia siitä, että nämä äänestivät pykälien poistamisen puolesta valiokunnassa.

– Kokoomusta, keskustaa ja perussuomalaisia hiertää se, että uhanalaiset luontotyypit ovat mukana luonnonsuojelulaissa. Tämä on silmien sulkemista.

– Lähes puolet Suomen luontotyypeistä on uhanalaisia. Tämä tieteellinen fakta ei häviä muuten kuin toimimalla luontokatoa vastaan, Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)