Verkkouutiset

Venäjän BMP-ajoneuvo tuhottiin Javelin-ohjuksella Itä-Ukrainassa. / mil.gov.ua

”Heidän on hylättävä asemansa” – Ukraina etenee nyt idässä

Venäjä yrittää pitää kiinni miehitetyistä alueista passittamalla rintamalle tuhansia uusia sotilaita.

Ukrainan joukkojen kerrotaan jatkaneen etenemistä maan itäosissa vaikeista sääolosuhteista ja Venäjän lähettämistä vahvistuksista huolimatta.

Washington Post -lehden rintamalla haastattelema Tor-kutsumanimellä esittäytyvä upseeri sanoo joukkojen edenneen vain kahdeksan kilometrin päähän Kreminnasta Luhanskin alueella. Venäjän asevoimat on siirtänyt alkutalven aikana strategisesti tärkeään kaupunkiin runsaasti lisäjoukkoja.

– Olemme työntäneet heidät takaisin, ja nyt meidän on vain otettava haltuumme heidän logistiset reittinsä, kansalliskaartin 5. prikaatin upseeri sanoo.

– Heti kun ne menetetään, niin heidän on hylättävä asemansa. He eivät pysty tuomaan alueelle lisää vahvistuksia tai ammuksia, Tor jatkaa.

Sodan painopiste on jälleen siirtynyt Ukrainan itäosiin Venäjän vetäydyttyä marraskuussa Hersonin kaupungista ja Dnepr-joen pohjoispuolelta. Rintamalla haastatellut sotilaat myöntävät, että viime viikkojen taistelut ovat olleet vaikeampia kuin esimerkiksi alkusyksystä Harkovan seudulla.

Venäjä on yrittänyt hidastaa Ukrainan hyökkäystä rakentamalla useita peräkkäisiä puolustuslinjoja. Alueelle on passitettu tuhansia liikekannallepanossa pakkovärvättyjä sotilaita kovista tappioista huolimatta.

– Vihollinen tuo laumoittain mobilisoituja, heidät vain työnnetään rintamalle ilman koulutusta, ukrainalaista komppaniaa komentava Oleh sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)