Verkkouutiset

Ukrainan haupitsi Hersonin alueella. / ArmyInform

”He toivat vahvistuksia” – Ukrainan tykistöyksikkö tuhonnut satoja kohteita

Uupumuksesta huolimatta sotilaiden taistelutahtoa kuvaillaan vahvaksi.

Ukrainan asevoimien tykistöyksikön kerrotaan tuhonneen useita Venäjän tykistöpattereita, kymmeniä ammusvarastoja ja aiheuttaneen satojen sotilaiden tappiot.

M777-haupitseilla ja HIMARS-täsmäraketeilla varustettu yksikkö toimii tällä hetkellä Hersonin alueella.

Pesukarhu-kutsumanimellä esittäytyvä sotilas kertoo maan puolustusministeriön alaiselle ArmyInform-medialle taistelutilanteen vaihtelevan huomattavasti päivästä päivään. Eräällä haupitsilla ammutaan rauhallisempina päivinä 20–30 laukausta, mutta joskus yli sata laukausta.

– Amerikkalaiset eivät edes tienneet, että sillä voi ampua niin paljon. Ammumme huomattavasti enemmän tykistökranaatteja kuin he koskaan, sotilas sanoo.

Hän kuvailee kenttäolosuhteita spartalaisiksi ja kertoo monien ukrainalaissotilaiden olevan uupuneita pitkään jatkuneiden taisteluiden seurauksena.

– Jonain päivinä he valittavat. Mutta taistelutahto on sellainen, että jos saamme käskyn vastahyökkäykseen, niin sairaaloissa olevat nousevat jaloilleen ja tulevat mukaan, sotilas toteaa.

Sotilaallinen tilanne ei ole muuttunut viime aikoina Hersonin alueella. ”Pesukarhun” mukaan vastatykistötulen tehon huomaa ajoittain siinä, etteivät venäläiset pitkän kantaman patterit ammu pitkään aikaan.

– Käsittääkseni he ovat tuoneet nyt uusia vahvistuksia, mutta tilanne ei ole muuttunut viimeisen viikon ja kuukauden aikana, sotilas sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS