Verkkouutiset

Davosissa puhunut Volodymyr Zelensky tyrmäsi ehdotuksen alueluovutuksista. LEHTIKUVA / AFP Fabrice Coffrini

”He haluavat neuvotella”- Venäjän televisio ottaa uusista ehdotuksista kaiken irti

Ukraina on tyrmännyt ehdotukset alueluovutuksista.

Lännessä esitetyt ehdotukset Ukrainan alueluovutuksista Venäjälle on otettu innolla vastaan venäläisessä mediassa. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen, Venäjän mediaan ja disinformaatioon erikoistunut toimittaja Julia Davis Twitterissä. Venäjän valtionmediassa ehdotuksia pidetään osoituksena läntisen rintaman hajoamisesta.

Vaikka Venäjän ja Ukrainan väliset rauhanneuvottelut ovat tällä hetkellä jäässä, on kansainvälisessä keskustelussa ajoittain kannustettu Ukrainaa myönnytyksiin sodan päättämiseksi. Huomiota on herättänyt etenkin Yhdysvaltojen entisen ulkoministerin, Maailman talousfoorumissa maanantaina puhuneen Henry Kissingerin ehdotus, jossa Ukraina luovuttaisi Venäjälle maa-alueita.

Ukrainalaistahot ovat tyrmänneet Kissingerin esityksen.

Aikaisemmin samanlaisia ehdotuksia on vilautellut myös Ranskan presidentti Emmanuel Macron. Euroopan parlamentissa toukokuussa puhunut Macron linjasi, ettei Euroopan turvallisuutta tule rakentaa Venäjää nöyryyttämällä tai ”kostonhimolla”.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Macron on myös kehottanut Ukrainaa myönnytyksiin ”Putinin kasvojen pelastamiseksi”. Asiasta uutisoi Politico aikaisemmin toukokuussa. Ranska on kiistänyt väitteet.

Nyt Venäjän valtionmediat käyttävät tilannetta hyväkseen, toimittaja Davis paljastaa.

– Läntisten myönnytyslinjalaisten ehdotukset Ukrainan alueluovutuksista ovat saaneet äänen vaihtumaan Venäjän valtiontelevision kellossa. Tämä heijastaa myös Putinin ajattelua. ”Läntisessä liitossa on säröjä! He haluavat neuvotella! Olemme voitolla! Otetaan lisää Ukrainaa”, Davis kuvailee venäläistä uutisointia.

Asiaa on kommentoinut myös Ruotsin ex-ulkoministeri Carl Bildtin neuvonantajana toiminut Olof Ehrenkrona.

– Jotain ajateltavaa niille jotka haluavat päteä esittämällä harkitsemattomia kommenteja ja pyytämättömiä esityksiä. On helppoa tulla hyödylliseksi idiootiksi, Ehrenkrona kirjoittaa Twitterissä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS