Verkkouutiset

Ukrainalaissotilas huoltamassa lennokkia. AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

Havainto rintamalta: Lennokkien merkitys joukkojen huollolle kasvanut

Lennokeilla täydennyksiä voidaan kuljettaa suoraan sotilaiden asemiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lennokkeja käytetään tiedustelu- ja taistelutehtävien ohella yhä enemmän myös joukkojen huoltamisessa, arvioi Ukrainan sodan seuraajana tunnetuksi tullut amerikkalainen sotilasasiantuntija Rob Lee viestipalvelu X:ssä.

Yhtenä esimerkkinä hän kertoo tilanteesta, jossa Venäjän joukot olivat olleet piiritettyinä Vovchanskissa useiden viikkojen ajan. Hyökkääjän joukkojen huolto toteutettiin hänen mukaansa onnistuneesti lennokeilla koko piirityksen ajan.

Toisena esimerkkinä hän kertoo, kuinka Ukrainan merijalkaväen joukko kesti piiritystilannetta 70 päivän ajan, kunnes piiritys onnistuttiin purkamana.

– Heille tuotiin täydennyksiä lennokeilla koko piirityksen ajan, Lee kirjoittaa.

Leen mukaan liikkumista taisteluasemien ulkopuolella pyritään usein minimoimaan. Hänen mukaansa sen on havaittu joissain tilanteissa olevan merkittävä syy tappioiden taustalla.

Lennokkien avulla joukkojen ei tarvitse altistua vaaralle, joka aiheutuisi asemista poistumisesta. Ilman lennokkeja täydennyksien toimittaminen piiritetyille joukoille voisi myös olla käytännössä mahdotonta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)