Verkkouutiset

Hallituksen kehysriihineuvottelut valtion juhlahuoneistossa Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Hallituksen kehysriihen toinen päivä alkaa

Rahaministerin mukaan neuvottelut saadaan päätökseen tiistaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen neuvottelu vuosien 2025–2028 julkisen talouden suunnitelmasta eli kehysriihi jatkuu tiistaina.

Maanantaina alkaneen kehysriihen yhtenä tavoitteena on sopia kolmen miljardin euron uusista sopeutustoimista aiemmin päätettyjen kuuden miljardin euron lisäksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Neuvottelulähteistä on kerrottu medioille, että hallitus on esimerkiksi sopinut arvonlisäveron korottamisesta 25,5 prosenttiin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauma arvioi lisäksi Ylen A-Studiossa, että myös hyvätuloisten verotuksen kiristäminen on pöydällä kehysriihessä.

– Kun valtio on niin voimakkaasti velkaantunut ja meidän täytyy tehdä niin suuria sopeutustoimia, täytyy ajatella todella tarkasti se, että ihmiset kokevat ne oikeudenmukaisiksi, Kauma totesi Ylellä.

Hallituksen on määrä tiedottaa päätöksistä myöhemmin tiistaina.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) kertoi maanantai-iltana viestipalvelu X:ssä, että neuvottelut saadaan päätökseen tänään.

– Arvostettavaa venymistä kaikilta hallitusryhmiltä. Tämä hallitus kyllä hoitaa, Purra kirjoitti.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)