Verkkouutiset

Poliisin määrärahoja kasvatetaan. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Hallitukselta lisää rahaa poliiseille – ”epävakaina aikoina on panostettava perusasioihin”

Mari Kaunistola ja Marko Kilpi iloitsevat hallituksen panostuksista sisäiseen turvallisuuteen.

Kokoomuksen poliisikansanedustajat Mari Kaunistola ja Marko Kilpi iloitsevat hallituksen päätöksestä lisätä tuntuvasti poliisin määrärahoja.

Budjettiriihessä saavutetun päätöksen mukaan poliisitoimen määrärahoja korotetaan yli 85 miljoonalla eurolla. Vuoden 2023 tasoon verrattuna määrärahat kasvavat kahdeksalla prosentilla. Kaksikko uskoo, että rahoituksen kasvu parantaa operatiivista toimintakykyä ja rekrytoida erityisosaajia esimerkiksi kyber- ja talousalan tehtäviin.

Kilpi huomauttaa, että kokoomus kannatti poliisien rahoituksen kasvattamista jo oppositiokaudella. Nyt tavoite toteutuu.

– Kokoomus on jo pitkään vaatinut poliisien henkilöstöresurssin nostamista kohti 8000 henkilötyövuotta, ja tähän hallitus on nyt uskottavasti sitoutunut niin sanoissa kuin teoissa, Kilpi linjaa.

Kaunistola huomauttaa, että poliisien määrärahalisäyksen lisäksi on tärkeää huolehtia poliisikoulutuksen houkuttelevuudesta. Tämä on edellytys sille, että tavoiteltuun 8000 poliisin määrään päästään.

– Alan koulutusta tulee kehittää, jotta poliisikoulutukseen hakee motivoituneita ja alasta kiinnostuneita hakijoita myös jatkossa, Kaunistola tiivistää.

Määrärahat tulevat kaksikon mukaan tarpeeseen myös sen vuoksi, että tulevaisuudessa muun muassa verkkorikollisuus, katujengit ja ääri-ideologioiden nousu työllistävät poliisia entistä enemmän.

Lisäksi Kilpi huomauttaa, että lisärahoituksella voidaan panostaa enemmän myös ennaltaehkäisevään työhön. Tällä voidaan ehkäistä tehokkaammin rikollisuutta kuin pelkällä reaktiivisella toiminnalla.

Molemmat kansanedustajat ovat yhtä mieltä siitä, että hallituksen päätökset vahvistavat Suomen sisäistä turvallisuutta.

– Epävakaina aikoina on panostettava perusasioihin. Olen todella tyytyväinen, että poliisin, puolustusvoimien, syyttäjälaitoksen, tuomioistuinten ja rikosseuraamuslaitoksen riittävät määrärahat viimein turvataan, Kaunistola linjaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)