Verkkouutiset

Nasima Razmyar. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

SDP:n Nasima Razmyar: Hallituksen näytettävä, kuinka taakkaa jaetaan tasaisemmin

Kansanedustajan mukaan kehysriihessä ei pidä leikata lapsilta ja nuorilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n varapuheenjohtajan, kansanedustaja Nasima Razmyarin mukaan historialliseen kehysriiheen mennään myös hyvin pienten julkisten tietojen varassa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen kertoi tänään Yle Aamussa, että päätökset tulevat näkymään ihmisten arjessa ja että ”näihin talkoisiin osallistuvat kaikki”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Hallituksella on nyt kaksi päivää aikaa näyttää, mitä kaikkien vastuunkanto käytännössä tarkoittaa. Aiemmin hallitus on hakenut kaikki menopuolen säästöt yhteiskunnan heikompiosaisimmilta, Nasima Razmyar väittää tiedotteessa.

– Kun hallitus ei halua neuvottelurauhan nimissä antaa julkisuuteen etukäteen tietoja kehysriiheen lähetetyistä ehdotuksista tai ministeriöiden lausunnoista, sitä suuremmalla syyllä ne tulisi antaa julkisesti luettavaksi kehysriihen jälkeen. Toivottavasti asiakirjajulkisuus toteutuu näin tärkeässä asiassa.

Razmyar epäilee, voiko hallituksen esitys olla tasapainoinen ja kohtuullinen niin meno- ja tulopuolen kuin eri väestöryhmien vaikutuksien osalta. Hänen mielestään hallituksen tulisi kerrankin pitää lupauksensa ja olla leikkaamatta lapsilta ja nuorilta.

– Vielä kun lupaukset lapsille näkyisivät hallituksen politiikassa. Esimerkiksi järjestöjen 100 miljoonan leikkaus osuisi nuoriin ja haavoittuvimmassa asemassa oleviin sekä veisi kolmanneksen sotejärjestöjen vaikuttavuudesta. Pitääkö hallitus vaikkapa Pelastakaa Lapset ry:n, Mannerheimin lastensuojeluliiton, Ensi- ja turvakotien liiton ja Mieli ry:n tekemää työtä leikkaamisen arvoisena?

– Vapaaehtoistyön arvo Suomelle on noin kolme miljardia euroa. Sotejärjestöt pyörivät pitkälti vapaaehtoistyöllä, ja niille annettu avustus moninkertaistaa arvonsa. Yksittäiselle ihmiselle järjestöjen tarjoama apu voi olla mittaamattoman arvokas pelastus. Jokainen leikattu euro tuntuu toiminnassa, Razmyar sanoo.

Hän ihmettelee, miksi hallitus hakee säästöjä budjetin pienistä momenteista, kuten liikunnan ja kulttuurin avustuksista.

– Liikuntapalveluiden ennaltaehkäisevä merkitys on valtavan suuri ja mahdollistaa esimerkiksi liikuntaharrastuksia lapsille vanhempien tulotasosta riippumatta. Kulttuurilla on valtava merkitys yhteiskunnan eheydelle ja avustukset ovat mahdollistaneet kulttuurin saavutettavuuden asuinpaikasta riippumatta.

– Nuorelle, jolla on kotona tai koulussa vaikeaa, saattaa aueta uusi maailma harrastusten tai kulttuurin kautta. Nämä ovat budjetissa pieniä momentteja, mutta ihmisille suuria asioita. Tällaisessa maailmanpoliittisessa tilanteessa yhteiskunnallinen eheys ja kulttuurin sekä taiteen vaaliminen on entistä tärkeämpää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)