Verkkouutiset

Ukrainan tukimielenosoitus Georgian Tblisissä. LEHTIKUVA / AFP Vano Shlamov

Georgian suurlähettiläs varoittaa: Seuraavaksi voi olla meidän vuoromme

Diplomaatti ei usko pakotteiden voimaan.

Mikäli Venäjä onnistuu lyömään Ukrainan, voi seuraavaksi olla Georgian vuoro. Näin varoittaa maan Tukholman-lähettiläs Irakli Khutsurauli Aftonbladetin haastattelussa.

Georgian ja Venäjät välit ovat jo pitkään olleet äärimmäisen kireät. Maat olivat sodassa viimeksi vuonna 2008. Georgian nykyhallinto tavoittelee niin Naton kuin EU:n jäsenyyttä, suurlähettiläs toteaa.

– Me olemme kohdanneet samat ongelmat kuin ukrainalaiset veljemme nyt. Tiedämme mitä se tarkoittaa, se on suuri tragedia, Khutsurauli  sanoo.

– Olemme käyneet Venäjää vastaan kolme sotaa. Tunnemme heidät ja tiedämme heidän mentaliteettinsa.

Diplomaatti kuvailee Georgian asemaa Venäjän naapurissa vaikeaksi. Venäläisiä joukkoja on sijoitettu vain muutaman kymmenen kilometrin päähän pääkaupunki Tbilisistä, eikä tilanne ole Ukrainan sodan aikana muuttunut, Khutsurauli sanoo.

– Jos Venäjä onnistuu Ukrainassa voivat he hyökätä mihin tahansa muuhun naapuriin. Sekä Moldaviasta että Georgiasta on spekuloitu.

Sodan alkuaikoina Georgia suhtautui kuitenkin nihkeästi Venäjään kohdistuviin pakotteisiin. Asenne on sittemmin muuttunut, mutta pakotteiden hinta on suurlähettilään mukaan suuri.

– Maantieteellisesti katsoen me olemme hyvin pieni maa, Venäjä taas yksi suurimmista. Me teemme jatkossakin parhaamme ja pidämme kiinni pakotelinjasta. Mutta henkilökohtaisesti en usko niiden riittävän sodan pysättämiseksi, Irakli Khutsurauli  sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS