Verkkouutiset

Gazalaisia siirtymässä kohti Etelä-Gazaa Israelin evakuointikehotuksen jälkeen. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / SAID KHATIB

Gazalaisten luottamus Hamasiin horjuu

Palestiinalaistoimittajan mukaan Hamas on vastuussa Gazan tuhosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hamasin suosio Gazan kaistalla on heikkenemässä, uutisoi Jerusalem Post. Gazaa hallitsevaa terroristijärjestöä onkin kritisoitu yhä enemmän gazalaisten käyttämissä sosiaalisen median kanavissa.

Aiemmin kuluneella viikolla palestiinalaistoimittaja Muhammad Mansour syytti radiolähetyksessä Hamasia Gazaan kohdistuneista iskuista. Hän kertoi, että gazalaiset joutuvat jättämään kotinsa ja kärsivät janosta samaan aikaan, kun Hamasin terroristit piileskelevät tunneleissa.

– Allah kirotkoon Hamasin johtoa. Yahya Sinwar (Hamasin poliittisen siiven johtaja), olet vastenmielisen olennon jälkeläinen. Allah kostaa sen tuhon, jonka olet aiheuttanut, Mansour kirosi.

Mansour vaati myös Hamasia vapauttamaan kaikki israelilaispanttivangit ja muistutti, että edellinen tulitauko saatiin aikaan, kun Hamas päästi vapaaksi kymmeniä panttivankeja.

Kritiikkiä on herättänyt myös humanitäärinen kriisi ja etenkin pula ruoasta ja puhtaasta vedestä. Keskiviikkona Al-Jazeeran haastattelema palestiinalaisnainen valitteli, että Gazaan saapuva humanitäärinen apu ohjataan suoraan Hamasille.

– Kaikki apu menee alas (tunneleihin). Se ei päädy ihmisille, nainen harmitteli.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuluvalla viikolla maanantaina kuvattu video, jossa ryhmä gazalaisia heittelee kiviä päin Egyptistä saapunutta avustusrekkaa tyhjentäviä Hamasin terroristeja.

– Tulkaa tänne, jos olette oikeita miehiä, gazalaiset huutavat videolla Hamasin jäsenille.

Hamasin sotilaat vastaavat uhkaamalla mieltään osoittavia gazalaisia aseilla. Video päättyy, kun gazalaiset ryhtyvät jahtaamaan rekkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)