Verkkouutiset

Kaksi kolmasosaa Venäjän jäädytetyistä varoista on Euroopan unionin alueella, ja suurin osa niistä on belgialaisen Euroclear-selvityskeskuksen hallussa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

G7 sopi 50 miljardin dollarin siirtämisestä Venäjän jäädytetyistä varoista Ukrainalle

G7-maat ovat päässeet sopimukseen 50 miljardin dollarin toimittamisesta Ukrainalle vuoden loppuun mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Meillä on sopimus, puheenjohtajavaltio Ranskan virkamies sanoi ennen Italiassa tänään alkavaa G7-huippukokousta, uutisoi The Kyiv Independent.

G7-maiden kerrottiin tiistaina perustavan rahaston Ukrainan tukemiseksi käyttämällä Venäjän jäädytetyistä varoista kertyneitä tuloja.

Kerrotaan, että rahasto aiotaan perustaa kansainvälisen järjestön, kuten Maailmanpankin, alaisuudessa, ja se rahoitetaan ”Extraordinary Revenue Acceleration” (ERA) -lainojen muodossa.

Länsimaat ovat jäädyttäneet 300 miljardia dollaria Venäjän omaisuutta, mutta ne voivat käyttää vain näiden rahastojen tuottoja, eli noin 3,2 miljardia dollaria vuodessa.

Perustamalla rahaston, jonka lainat maksetaan takaisin näillä tuloilla, maat voivat tarjota Ukrainalle välitöntä tukea tämän tuottosumman lisäksi.

Yhdysvallat ehdotti Venäjän omaisuuden takavarikoimista suoraan äskettäin hyväksytyn REPO-lain mukaisesti. Euroopan unioni on ollut epäröivämpi ja pelännyt takavarikoinnin oikeudellisia ja verotuksellisia sudenkuoppia.

Sen sijaan Bryssel pyrkii hyödyntämään jäädytetyistä varoista saadut satunnaiset voitot ja ohjaamaan ne Kiovaan.

Kaksi kolmasosaa jäädytetyistä varoista on Euroopan unionin alueella, ja suurin osa niistä on belgialaisen Euroclear-selvityskeskuksen hallussa.

EU on jo luonut puitteet näiden omaisuuserien sijoitustulojen lähettämiselle Ukrainaan, eivätkä eurooppalaiset G7-maat toistaiseksi aio osallistua uuteen ohjelmaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)