Verkkouutiset

Italian suurimman pankin varoista 4,6 prosenttia on nyt jäädytettynä Venäjälle. AFP / LEHTIKUVA / MIGUEL MEDINA

Venäjä eurooppalaispankin kimpussa

Italialaisen Unicreditin varoja on takavarikoitu 463 miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on takavarikoinut italialaisen Unicredit pankin omaisuutta 463 miljoonan euron edestä, kertoo Financial Times. Pietarilaisen tuomioistuimen päätöksen juuret johtavat Euroopan unionin Venäjälle asettamiin pakotteisiin. Unicredit on Italian suurin pankki.

Saksalaisen Linde-yhtiön sodan myötä kariutunut hanke kaasunkäsittelylaitoksesta on osittain Unicreditin takaama. Linde teki sopimuksen Venäjän energiajätti Gazpromin alaisen tytäryhtiön, Ruskhimalliancen, kanssa heinäkuussa 2021.

Kun hanke laitettiin jäihin EU:n pakotteiden myötä, Ruskhimalliance nosti kanteen takaajana toiminutta Unicreditiä vastaan. Tuoreen päätöksen mukaan Venäjä on määrännyt pankin varoja takavarikoitavaksi.

Muut Lindenin taanneet pankit, kuten Deutsche Bank, ovat vetäytyneet Venäjältä ja kieltäytyneet korvausten suorittamisesta.  Syyksi on annettu EU:n asettamat pakotteet. Venäjän takavarikoimat varat vastaavat FT:n lähteiden mukaan 4,5 prosenttia italialaispankin kokonaisvaroista.

Lehti kertoo, että Italian ulkoministeri Antonio Tajani on kutsunut kokouksen, jossa asiasta on tarkoitus keskustella tarkemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)