Verkkouutiset

Juho Pylvänäinen (kesk.) Pride-kulkueessa vuonna 2016. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Feministimies tunnusti ahdistelunsa

Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas tunnusti tekonsa Facebook-päivityksessään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Feministisen Miehet ry:n hallituksen jäsen Juho Pylvänäinen eroaa luottamustehtävästään järjestössä. Syynä on seksuaalinen ahdistelu, jonka Pylvänäinen on tunnustanut Facebook-tilillään.

– Tämä kirjoitus olisi varmasti pitänyt tehdä jo yli vuosi sitten. Minäkin olen nimittäin syyllistynyt seksuaaliseen ahdisteluun. Minulle on myös tultu tästä sanomaan päin naamaa jälkikäteen. Lisäksi kuulin aivan hiljattain tutultani, että käytökseni on ollut jossain määrin yleistä tietoa, Pylvänäinen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän toteaa, että ahdistelu on johtunut alkoholin käytöstä ja ettei hän muista tapahtumia.

– Olen jo useamman vuoden puhunut julkisesti seksuaalisen häirinnän vakavuudesta ja pyrkinyt edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta julkisuudessa ja kulisseissa. On päivänselvää, että edellä kuvaamani käytös on räikeässä ristiriidassa kaiken sen työn kanssa, Pylvänäinen kirjoittaa.

Hän ei kerro, onko ahdistelu kohdistunut miehiin vai naisiin. Pitkässä tekstissään hän kuitenkin käy läpi muita ahdistelutapauksia, ja niissä kohteena ovat olleet naiset.

Miehet ry. toteaa, että Pylvänäisen teot eivät ole olleet järjestön tiedossa.

– Miehet ry tuomitsee seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun niiden kaikissa muodoissa, eikä yhdistyksen toiminnassa ole edellytyksiä olla mukana, mikäli ei kunnioita toisten ihmisten koskemattomuutta ja rajoja. Minkäänlainen häirintä, ahdistelu tai muu asiaton käytös ei ole hyväksyttävää, eikä se ole feminististä toimintaa, järjestö toteaa tiedotteessaan.

Pylvänäinen oli runsaan viikon takaisissa vasemmistoliiton ehdokkaana Turussa. Hän sai 110 ääntä eikä tullut valituksi.

Kansalaisaktivisti ja Trans-yhdistyksen puheenjohtaja Panda Eriksson sanoo tienneensä Pylvänäisen ahdisteluista jo aiemmin. Hän sanoo vaienneensa Pylvänäisen yhteiskunnallisen aseman vuoksi.

Eriksson sanoo ilmoittaneensa asiasta myös vasemmistoliitolle.

– Olen pettynyt, että puoluekaan ei reagoinut asiaan. Kiitos tosi paljon Miehet ry, että otitte vakavasti, Eriksson kirjoittaa Twitterissä.

Pylvänäinen herätti viisi vuotta sitten huomiota osallistumalla sotilaspuvussa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavaan Pride-kulkueeseen Helsingissä. Pylväinen työskenteli tuolloin merivoimissa.

Turun Sanomat kertoi helmikuussa, että vasemmistoliiton Turun pormestariehdokasta Sasu Haapasta epäillään alaikäisten tyttöjen kuvaamisesta. Tapaus on parhaillaan syyteharkinnassa.

 

Edit. klo 16.37: Otsikosta poistettu viittaus naisiin ahdistelun kohteina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)