Verkkouutiset

F-35 hävittäjä ilmassa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

F-35-hävittäjiin hankitaan ilmasta maahan –aseistusta

Hankinnan enimmäishinta on lähes 80 miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) on valtuuttanut Puolustusvoimat allekirjoittamaan hankintasopimuksen F-35-monitoimihävittäjän JDAM- ja SDB I -ampumatarvikkeista Yhdysvaltojen kanssa, puolustusministeriö tiedottaa. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi hankintaa istunnossaan 22. helmikuuta 2024.

Hankinnan kohteena on JDAM- ja SDB I -pommijärjestelmät tarvikkeineen ja palveluineen vuosina 2024–2030. Hankinta on Total Package Approach -hankinta, mikä tarkoittaa, että hankinta sisältää JDAM- ja SDB I -pommien lisäksi BRU-61-laukaisulaitteita, harjoitusmateriaalia, ohjekirjallisuutta, varaosia, tarvikkeita, kuljetuspalveluita sekä valmistajan ja toimittajan koulutus- ja tukipalveluita. Sopimus sisältää varaosat sekä toimittajan ja valmistajan tukipalvelut vuoteen 2030 asti.

– Hankinnalla täydennämme kriittistä materiaalia kansallisen turvallisuuden tarpeisiin, puolustusministeri Häkkänen sanoo tiedotteessa.
Hankintasopimus on dollarimääräinen ja sen indeksisidonnainen enimmäishinta on 96 011 515 Yhdysvaltojen dollaria eli 79 112 982,04 euroa vuoden 2021 hintatasossa laskettuna (alv 0 prosenttia, 29.1.2021; 1 euro = 1,21360 USD). Hankinnan maksut ajoittuvat vuosille 2024–2030.
Hankinta toteutetaan Yhdysvaltojen ja Suomen viranomaisten välisenä kauppana, jossa Puolustusvoimien logistiikkalaitos solmii hankintasopimuksen Yhdysvaltojen hallinnon kanssa.
Artikkelia muokattu 1.3.2024 kello 13.07: Korjattu ingressissä ollut lukuvirhe. Hankkeen kokonaishinta on lähes 80 miljoonaa euroa.
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)