Verkkouutiset

Venäjän Mi-28N-helikopteri nousee lentotukikohdasta lähellä rintamaa. / mil.ru

Ex-komentaja tilittää: Venäläisjoukot eivät pysty uuteen hyökkäykseen

Hyökkääjän väitetään kärsivän vakavista huolto-ongelmista ja ilmatuen puutteesta.

Itä-Ukrainan separatistijoukkojen ex-komentaja Igor Girkin arvioi Venäjän asevoimien joutuneen ”uuteen suohon” Ukrainan rintamalla.

Hän suhtautuu epäilleen väitteisiin siitä, että Venäjä voisi saavuttaa merkittäviä läpimurtoja liikekannallepanossa kokoamillaan lisäjoukoilla. Kremlin on arvioitu valmistelevan keväthyökkäystä 200 000–300 000 uuden sotilaan turvin.

– Kuten vuonna 2014, johtomme teki toimia, joita se ei harkinnut kunnolla. Se odotti täysin erilaista tulosta, ja kun tulos osoittautui lievästi sanottuna pettymykseksi, niin he jäätyivät ja nyt taas vain odottavat, Igor Girkin sanoo julkaisemallaan videolla.

Ex-komentaja sanoo Kremlin viime syksyn päätösten tähdänneen nopean tappion välttämiseen. Mobilisoinnin myötä rintamalle saatiin ainakin yhtä paljon sotilaita kuin Ukrainalla.

Hänen mukaansa asia kuitenkin jätettiin puolitiehen siinä toivossa, että ongelmat ratkeaisivat itsestään. Kremlin propagandassa Ukrainan väitetään olevan romahduksen partaalla.

– Näin ei tietenkään tule tapahtumaan. Ei vähiten siksi, että armeijamme ei ole valmis hyökkäykseen, Igor Girkin toteaa.

– Alkaen ammushuollosta, enkä mene sen yksityiskohtiin, mutta tilanne ei ole hyvä. Viestintäkeinot ovat lisäksi täysin surkealla tolalla siinä mielessä, että kalustoa pitäisi saada toimitettua joukoille, Girkin jatkaa.

Ex-komentaja jatkaa arvosteluaan luonnehtimalla johtamista ja tiedustelua heikoksi. Myös ilmatuki arvioidaan puutteelliseksi.

– Vihollinen siirtää joukkoja lähellä etulinjaa ilman minkäänlaisia huolia. He joutuvat korkeintaan tykistötulen kohteeksi, jos lennokkimme havaitsee heidät. Ilmavoimat ei käytännössä toimi ollenkaan, Igor Girkin sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)