Verkkouutiset

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / JOHN THYS

EU-johtaja TS:lle: Yhteistyö Venäjän johdon kanssa on mahdotonta

Ursula von der Leyenin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin täytyy väistyä, jotta yhteistyö voi jatkua.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin mukaan ehtona unionin ja Venäjän yhteistyön jatkumiselle on se, että presidentti Vladimir Putinin väistyy Venäjän johdosta. Turun Sanomille antamassaan sähköpostihaastattelussa von der Leyen toteaa Venäjän rikkoneen räikeästi kansainvälisiä sopimuksia.

– Yhteistyö Venäjän nykyisen johdon kanssa on täysin mahdotonta. Sen julma hyökkäyssota on räikeästi rikkonut YK:n peruskirjaa, kansainvälisiä sopimuksia ja omia velvoitteitaan yrittäen purkaa kansainvälisen sääntöihin perustuvan järjestelmän ja kieltänyt kansakunnan olemassaolon oikeuden, von der Leyen sanoi Turun Sanomille sähköpostitse.

Euroopan komission puheenjohtajan mukaan luotettaviin kaasuntoimittajiin sekä puhtaaseen energiaan siirtymällä on merkittäviä vaikutuksia myös unionin turvallisuudelle.

– Kremlin hyökkäys Ukrainaan ja kaasuntoimitusten osittainen katkeaminen kymmenelle jäsenvaltiolle ovat osoittaneet meille, että olemme haavoittuvia Kremlin energiakiristykselle. Joten teimme nopeita, yhtenäisiä ja päättäväisiä toimia vapauttaaksemme itsemme näistä riippuvuuksista REPowerEU-suunnitelmamme avulla. Tämä tarkoittaa kääntymistä luotettavampien kaasuntoimittajien puoleen ja puhtaaseen energiaan siirtymisen nopeuttamista von der Leyen sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS