Verkkouutiset

Ukrainalainen Vika piirtää taululle lasten leikkihuoneessa vastaanottokeskuksessa Espoossa 25. maaliskuuta 2022. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

EU esittää ukrainalaisten tilapäisen suojelun jatkamista

Komissio ehdottaa Venäjän hyökkäystä paenneiden tilapäisen suojelun jatkamista maaliskuuhun 2025 saakka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komissio ehdotti tiistaina, että Venäjän Ukrainaan kohdistamaa hyökkäystä paenneiden henkilöiden tilapäistä suojelua jatketaan 4. päivän maaliskuuta 2024 jälkeen vielä 3. päivään maaliskuuta 2025 saakka.

Komission mukaan tämä tuo varmuutta ja tukea yli neljälle miljoonalle suojelua saavalle henkilölle EU:n alueella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

EU aktivoi tilapäistä suojelua koskevan direktiivin 4.3.2022 jäsenvaltioiden yksimielisellä päätöksellä ja sen voimassaoloa jatkettiin automaattisesti vuodella.

Komissio katsoo, että syyt tilapäiseen suojeluun ovat edelleen olemassa, ja että tilapäistä suojelua olisi siksi jatkettava välttämättömänä ja asianmukaisena vastauksena nykyiseen epävakaaseen tilanteeseen, joka ei vielä edistä tilapäistä suojelua saaneiden turvallista ja kestävää paluuta Ukrainaan.

– Tilapäisen suojelun aktivoinnin jälkeen, vain viikko Venäjän Ukrainaa vastaan käymän julman hyökkäyssodan jälkeen, jäsenvaltiot osoittivat ennennäkemättömän solidaarisuutta ukrainalaisia kohtaan, ei ainoastaan toivottamalla heidät tervetulleiksi maihinsa, vaan myös ryhtymällä konkreettisiin toimiin helpottaakseen heidän integroitumistaan yhteiskuntaan, komissio toteaa.

Suomeen on tullut Venäjän hyökkäyksen jälkeen yli 60 000 ukrainalaista pakolaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)