Verkkouutiset

Venäjän Lancet-itsemurhalennokki lähestyi ukrainalaista tutka-asemaa. / mil.ru

”Ero on valtava” – sotilaan mukaan Venäjä on muuttanut toimintaansa

Venäläiset ovat oppineet sodan alussa tekemistään virheistä ja yrittävät ottaa ukrainalaiset teknologisesti kiinni.

Wall Street Journal kirjoittaa, että venäläiset ovat oppineet paljon Ukrainan sotansa aikana. Sodan alussa venäläiset olettivat vähäistä vastarintaa ja lähettivät suojaamattomat kolonnansa kohti Kiovaa menettäen kymmeniä tuhansia miehiä.

Nyt venäläiset suojaavat paremmin sotilaitaan rakentaen syviä ja hyvin linnoitettuja taisteluhautoja. Maahantunkeutujat piilottelevat panssarivaunujen ja -ajoneuvojen takana puurajassa naamiointiverkkojen alla. He avaavat tulen ukrainalaisasemia kohden ja vetäytyvät nopeasti.

 – Jos vertaamme maahantunkeutumisen alkuvaiheeseen, ero on valtava. He ovat kylväneet pellot täyteen miinoja ja virittäneet kaikenlaisia ansoja. He ovat tehneet sen hyvin, sanoo Robotynen lähellä taisteleva ukrainalaisen ilmatiedustelupataljoonan sotamies Oleksandr Solonko lehdelle.

Venäläisten kehityksestä kertoo myös lennokkisodankäynti. He yrittävät pidätellä Ukrainan vastahyökkäystä etelässä älypommeilla ja lennokeilla. Lancet-räjähdelennokit ja kiitolennokit iskevät ukrainalaisten panssari- ja lääkintäajoneuvoja sekä jalkaväkeä vastaan vahingoittaen ajoneuvoja ja surmaten sekä vammauttaen sotilaita.

Tämän vahvistaa myös ukrainalaisen Dnipro 1-rykmentin komentaja Juri Bereza. Aiemmin jokin venäläisten yksittäinen Orlan-lennokki kävi tiedustelemassa koordinaatteja tykistölle, mutta nyt kokonainen parvi pörrää yläpuolella

– Kun aloitimme heitä vastaan sotimisen puolitoista vuotta sitten, he käyttivät miesvoimaa kaikkea vastaan menettäen tuhansia miehiä. Nyt he yrittävät saada meidät kiinni teknologiassa. Ja he oppivat nopeasti, sanoo Bereza.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)