Verkkouutiset

Venäjä on iskenyt useisiin Ukrainan siviilikohteisiin osana hyökkäyssotaansa. LEHTIKUVA / AFP Sergei Supinsky

Erkki Tuomioja nimeää Venäjän ilmaisut absurdiksi valtiogangsterismiksi

Erkki Tuomioja ihmettelee Venäjän absurdeja ilmauksia, joilla maa pyrkii oikeuttamaan Ukrainan siviilikohteisiin hyökkäyksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) kirjoittaa Twitterissä hämmästelevänsä Venäjän absurdia retoriikkaa, jolla maa jälleen kerran pyrkii oikeuttamaan sotilaalliset iskunsa Ukrainan siivilikohteisiin.

– Valtiogangsterismin absurdeja ilmaisuja: kun Venäjä ensin käynnistää kaikilla rintamilla hyökkäyksen Ukrainaan ja kun urheasti puolustatuva Ukraina iskee Venäjän rajantakaisiin sotilaskohteisiin, uhkaa Venäjä massiivisilla siviilikohteiden pommituksilla, Tuomioja summaa tviitissään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Venäjä väitti torstaina Ukrainan tulittaneen ja pommittaneen useita kohteita Venäjän puolella maiden välistä rajaa. Väitteiden mukaan iskuja olisi tehty Brjanskin ja Belgorodin alueilla.

Ukrainan hallituksen disinformaation vastainen yksikkö on kiistänyt iskut Venäjän puolelle, ja kertoo hyökkääjän lavastaneen iskut syyttäkseen niistä Ukrainaa. Ukrainan asevoimat eivät ole kommentoineet tapausta.

Venäjän asevoimien tiedotuspäällikkö, kenraalimajuri Igor Konašenkov uhkasi Ukrainaa torstai-iltana kostoiskuilla mikäli ”Ukrainan iskut Venäjän puolelle jatkuvat”.

Venäjä on aiemminkin hyökkäyssodan kuluessa väittänyt Ukrainan iskeneen sen puolelle rajaa. Esimerkiksi huhtikuun alkupäivinä tapahtuneen polttoainevaraston räjähdyksen jälkeen Ukrainan puolustusministeriön tiedottaja Oleksandr Motuzjanyk kommentoi räjähdystä todeten Ukrainan tekevän ”vastarintaa Venäjän hyökkäykselle, Ukrainan alueella”.

– Se ei tarkoita, että Ukrainan olisi kannettava vastuuta kaikista katastrofeista Venäjän puolella rajaa, Motuzjanyk kommentoi BBC:n mukaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)