Verkkouutiset

Sergei Surovikinin väitetään puhuvan kuvassa Algerian puolustusjohdolle. @vchkogpu/Telegram

Erikoinen kuva Algeriasta: Onko tässä kadonnut Moskovan huippukenraali?

Sergei Surovikinin kerrotaan puhuvan kuvassa Algerian puolustusministeriön virkamiehille.

Julkisuudesta pitkiksi ajoiksi tämän vuoden aikana kadonneen venäläiskenraali Sergei Surovikinin väitetään ilmestyneen nyt Algeriaan. Vtshk-OGPU Telegram-kanavalla on julkaistu yllä näkyvä kuva, jossa Surovikinia muistuttava siviiliasuinen henkilö puhuu jonkinlaisessa luentosalissa tai kokoushuoneessa. Taustalla olevan puhujapöydän korokkeen takana näyttää olevan Algerian lippuja.

Kanavan tietojen mukaan Surovikin oli käsketty paikalle puhumaan Algerian puolustusministeriön johdolle. Hänen kerrotaan olleen koko matkan siviilivaatteissa. Tämän uumoillaan viittaavan siihen, ettei Surovikin ole enää Venäjän asevoimien palveluksessa. Vtshk-OGPU:n päivityksessä pohditaan, että Surovikista yritetään rakentaa koti- ja ulkomailla korvaavaa hahmoa lentoturmassa kuolleelle Jevgeni Prigozhinille.

Kanavan väitteitä ei ole voitu vahvistaa muista lähteistä.

Aiemmin runsaasti esillä ollut Sergei Surovikin on kokenut kovia tämän vuoden aikana. Entinen eturivin kenraali syrjäytettiin alkuvuodesta Venäjän Ukraina-operaation komentajan paikalta. Venäjän ilma- ja avaruusvoimien komentajaksi siirtynyt Surovikin sai myöhemmin potkut myös tästä tehtävästä ja käytännössä katosi julkisuudesta. Prigozhinin kesäkuun ”kapinan” aikana julkaistiin erikoinen video, jossa tuskastuneen oloinen Surovikin kehotti Wagner-joukkoja laskemaan aseensa. Tämän jälkeen Surovikinista ei kuulunut enää mitään.

Kadonnut kenraali palasi julkisuuteen seuraavan kerran vasta syyskuussa, kun Venäjän sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää ilmeisen tarkoituksella järjestelty kuva vaimonsa kanssa siviilivaatteissa sisäpihalla kävelevästä Surovikinista. Myöhemmin paljastui, että kenraali oli ollut pidätettynä tai jonkinlaisessa ”arestissa” aina kesäkuusta lähtien. Sittemmin venäläislähteissä on kerrottu, että Surovikinille järjestetään uutta tehtävää. Tämän jälkeen kenraalista ei jälleen ole kuultu ennen väitettyä Algerian matkaa.

LUE MYÖS:
Hänestä Kreml kieltäytyy puhumasta: Miksi Vladimir Putin heitti huippukenraalinsa paitsioon?

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)