Verkkouutiset

Verohallinto tekee verokortin joulukuussa noin 4,9 miljoonalle asiakkaalle. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Ensimmäiset ensi vuoden verokortit OmaVerossa

Kaikki saavat verokorttinsa viimeistään 14. joulukuuta.

Kiirettä uuden verokortin käyttöön ottamiseen ei ole, sillä tammikuussa käytetään vielä tämän vuoden verokorttia.

Verohallinto tekee verokortin joulukuussa noin 4,9 miljoonalle asiakkaalle.

– Kaikkien verokortit eivät valmistu samaan aikaan, mutta jokainen saa verokorttinsa kyllä ajoissa. OmaVerosta verokortin saa nopeimmin − jos asiakkaalla on käytössä Suomi.fi-viestit, hän saa joko sovellukseen tai sähköpostiin herätteen, kun verokortti on nähtävissä OmaVerossa. Ne, joilla ei Suomi.fi-viestit ole käytössä, saavat verokortin lisäksi postissa viimeistään tammikuun puolivälissä, Ylitarkastaja Päivi Ylitalo sanoo.

Vuoden 2023 verokortin käyttöön ottamisella ei ole kiirettä, sillä tammikuussa käytetään vielä vuoden 2022 verokorttia. Ylitalo muistuttaakin, että nyt asiakkaille tehtävissä verokorteissa tuloraja on ajalle 1.2.2023–31.12.2023.

− Koska verokortti tulee voimaan vasta helmikuun alussa, sillä näkyvään tulorajaan lasketaan tulot helmikuun alusta joulukuun loppuun, lomarahat mukaan lukien. Tämä kannattaa muistaa, kun verokortin tulorajaa tarkistaa, Ylitalo sanoo.

Toimi näin, kun saat uuden verokortin

– Kun saat verokortin vuodelle 2023, tarkista siihen määritelty tuloraja. Tuloraja perustuu vuoden 2021 verotustietoihin, tai jos olet tehnyt muutosverokortin vuonna 2022, tuloraja määräytyy sen tietojen perusteella.
– Jos arvioit saavasi vuonna 2023 enemmän tai vähemmän tuloja kuin verokortille on merkitty, kannattaa tehdä uusi verokortti OmaVerossa. Uuden verokortin voi tehdä 14.12. alkaen.
– Voit ilmoittaa uudelle verokortille myös mahdolliset vähennykset kuten työmatkakulut tai kotitalousvähennyksen. Kun ilmoitat vähennykset verokortille, saat veroedun saman tien käyttöösi, ja tiedot välittyvät valmiiksi seuraavan vuoden esitäytetylle veroilmoitukselle.
– Muista toimittaa uusi verokortti tulojen maksajalle tai varmista, saako maksaja verokorttisi automaattisesti Verohallinnon järjestelmästä. Osalle työnantajista verokortti siirtyy suoraan, mutta on työnantajan vastuulla ilmoittaa, miten omalla työpaikalla toimitaan.
– Kelaan ja eläkeyhtiöille verokortit siirtyvät automaattisesti. Poikkeuksen tekevät uusien eläkeläisten verokortit, jotka asiakkaiden täytyy toimittaa eläkkeen maksajalle.
– Jos tulosi muuttuvat oleellisesti vuoden aikana, tee uusi verokortti.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)