Verkkouutiset

Jalankulkija Helsingissä 25. tammikuuta. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kylmä sää ei ole palaamassa

Sää jatkuu ajankohtaan nähden lämpimänä ja sateisena.

Tuoreen kuukausiennusteen mukaan helmikuusta on tulossa lauha ja sateinen.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF arvioi, että ensi viikko alkaa lyhyen lauhan aallon merkeissä, mutta sen jälkeen lämpötilat pysyvät pakkasella koko maassa loppuviikon ajan.

Forecan mukaan aiemmassa ennusteessa näkyi viitteitä siitä, että pohjoiselle pallonpuoliskolle olisi voinut virrata arktisen ilman kylmänpurkauksia. Tuoreimpien ennusteiden valossa polaaripyörteen uskotaan pysyvän selvästi tavanomaista voimakkaampana tulevien viikkojen ajan.

– Tämä tarkoittaa käytännössä voimakkaita länsivirtauksia eli Suomessa matalapainetoimintaa ja vaihtelevaa, ajoittain sateista säätä, Foreca kertoo.

Helmikuun 6. päivänä alkavan viikon arvioidaan olevan ajankohtaan nähden lauha. Sää jatkuu ennusteen mukaan Suomessa länsivirtauksen sävyttämänä eli vaihtelevana. Lämpötilan viikkokeskiarvo on yhä ajankohtaan nähden lämmin tai muuttuu sellaiseksi lähes koko Euroopassa, ja vain Islannissa on ajankohtaan nähden kolea viikko.

Kuukausiennuste muuttuu epävarmemmaksi helmikuun puolivälissä. Sää voi pysyä viikkokeskiarvoiltaan ajankohtaan nähden lämpimänä ja sateisena. Myös muualla Euroopassa on lauhaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS