Verkkouutiset

Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr.). LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Emma Kari kannattaa liittymistä Natoon

Karjalan evakkojen jälkeläisenä en voi nähdä suurempaa päämäärää kuin sodan välttämisen ja vapautemme turvaamisen, ministeri sanoo.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Karin (vihr.) mukaan hänen linjauksensa ei ole ideologinen.

– Se on muuttuneiden tosiasioiden sanelema. Olen tukenut ja kannattanut Suomen ulkopoliittista linjaa, johon on sisältynyt Nato-optio, hän kirjoittaa Twitterissä.

– Suomen ulkopolitiikka on pitänyt rajamme rauhallisena ja lapsemme poissa sodan jaloista. Sotilaallinen liittoutumattomuus on osaltaan antanut mahdollisuuksia toimia maailmassa välittäjänä, vaikka samalla on ollut selvää, että olemme tukevasti sitoutuneet länteen muun muassa EU:n kautta, hän jatkaa.

Kari arvioi, ettei liittyminen Natoon ei varmastikaan hävitä mahdollisuuksiamme toimia rauhan puolesta maailmassa, mutta asemamme luultavasti kuitenkin muuttuu.

– Samalla jännitteet itärajallamme väistämättä kasvavat.

– Onnellista ei ole sekään, että elämme maailmassa, jossa on hakeuduttava sotilasliiton suojaan. Se hinta on kuitenkin nyt maksettava. Venäjän käsittämättömän julma hyökkäys Ukrainaan on tehnyt selväksi, että Nato-option käyttämisen aika on tullut, Emma Kari toteaa.

Hänen mukaansa kaikki turvallisuusnäkökohdat puoltavat tätä ratkaisua.

– Karjalan evakkojen jälkeläisenä en voi nähdä ulko- ja turvallisuuspolitiikallemme suurempaa päämäärää kuin sodan välttäminen ja vapautemme turvaamisen. Naton jäseneksi hakeutuminen on kaiken saamani tiedon perusteella paras keino tätä tavoitetta toteuttaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS