Verkkouutiset

Pääministeri Sanna Marin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Emeritusprofessori ihmettelee HS:lle Sanna Marinin lausuntoa: Tietämättömyyttä, populismia

Pääministeri kertoi perjantaina pitävänsä Suomen rikosoikeuden rangaistusasteikkoa lievänä.

Helsingin sanomat kirjoittaa emeritusprofessori Jukka Kekkosen olevan ”häkeltynyt” pääministeri Sanna Marinin lausunnosta.

Marin kertoi perjantaina Flow-festivaalin yhteydessä järjestetyssä paneelissa pitävänsä suomalaisen rikosoikeuden rangaistusasteikkoa lievänä.

Musiikkialan keskustelutilaisuuden osallistujilta, johon osallistui Marinin lisäksi myös muita poliitikkoja, oli pyydetty kannanottoa piratismiin liittyviin rangaistuksiin. Marin kommentoi kysymyksen yhteydessä yleisesti Suomen rangaistusasteikkoa:

– Olisin valmis nostamaan rikoslain rangaistusasteikkoa ylipäänsä. Suomessa on aika lievät rangaistukset, Marin sanoi.

Emeritusprofessori Kekkonen mukaan lausuntoon liittyy tietämättömyyttä ja ”ikävää populismia”. Kekkonen sanoo ,ettei olisi odottanut lausuntoa pääministeriltä:

– Olin tosi yllättänyt, sillä pidän Marinia pätevänä, älykkäänä ja osaavana ihmisenä, joten minusta oli ikävä lukea tätä lausuntoa.

Lausunto on Kekkosen mukaan ongelmallinen, koska rangaistusasteikkoja on Suomessa useita ja Suomi kuuluu asteikossa Euroopan keskitasoon:

– Marin käytti rikoslain rangaistusasteikko -ilmaisua yksikössä. Rikoslaissa on lukuisia rangaistusasteikkoja. Niissä on aika isoja eroja. Sitä paitsi rangaistuskäytännön kannalta ei ole olennaista niinkään asteikko vaan tuomioistuinten käytäntö, Jukka Kekkonen toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)