Verkkouutiset

Ulkoministeri Elina Valtonen kansainvälisen median haastateltavana. AFP / LEHTIKUVA / JOHN MACDOUGALL

Elina Valtonen: Suomi jatkaa tukeaan Ukrainalle

Ulkoministerin mukaan Venäjän hyökkäyssota on euroatlanttisen turvallisuuden suurin haaste.

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) osallistuu Naton ulkoministerikokoukseen Naton päämajassa Brysselissä 28.–29. marraskuuta.

Kokouksen keskeisiä aiheita ovat Naton vuonna 2024 järjestettävän Washingtonin-huippukokouksen valmistelut, Ukrainan tukeminen ja Naton ja EU:n yhteistyö erityisesti Länsi-Balkanilla.

Kokouksen yhteydessä järjestetään Nato–Ukraina-neuvoston ensimmäinen istunto ulkoministeritasolla.

– Venäjän laiton hyökkäyssota Ukrainassa on euroatlanttisen turvallisuuden suurin haaste, Valtonen sanoo ulkoministeriön tiedotteessa.

– Nato–Ukraina-neuvoston istunto vahvistaa Vilnan huippukokouksen päätöksiä Ukrainan tukemisen jatkamisesta sekä Ukrainan ja Naton poliittisen suhteen tiivistämisestä. Suomi jatkaa tukeaan Ukrainalle. Päätimme juuri 20. puolustustarvikeapupaketin toimittamisesta Ukrainaan, hän kertoo.

Ulkoministerikokous on tärkeä etappi tulevan Washingtonin-huippukokouksen valmisteluissa. Kokouksen puheenjohtajana toimii Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)