Verkkouutiset

Balticconnector-kaasuputken lähellä liikkunut kiinalainen Newnew Polar Bear -alus. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Elina Valtonen: Putkirikkoon yhdistetty alus on palannut Kiinaan

Ulkoministerin mukaan Suomi odottaa Kiinan apua tutkinnassa.

Balticconnector-kaasuputken ja kahden Suomenlahden tietoliikennekaapelin lokakuiseen vaurioitumiseen yhdistetty kiinalainen Newnew Polar Bear -alus on nyt palannut Kiinaan, kertoo ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) Politicon haastattelussa perjantaina. Uutissivuston mukaan alus saapui Tianjinin satamakaupunkiin aikaisemmin tällä viikolla.

Keskusrikospoliisin mukaan kiinalaisaluksen liikkeet sopivat yhteen putkessa löydetyn vaurion syntyajan ja -paikan kanssa. Lisäksi Itämerestä lokakuun loppupuolella nostettu ankkuri sopii Krp:n mukaan teknisten tietojen osalta Newnew Polar Bearille.

Valtosen mukaan Suomi odottaa nyt Kiinan apua aluksen tutkinnassa.

– Nyt kun alus todellakin on palannut Kiinaan, alkavat yhteiset tutkinnat Kiinan ja Suomen viranomaisten ja todennäköisesti myös virolaisviranomaisten kesken, ulkoministeri sanoo.

Kiina on diplomaattiteitse luvannut auttaa tutkinnassa, Valtonen toteaa. Suomi luottaa Kiinan apuun ”perusteellisessa ja läpinäkyvässä tutkinnassa”, ministeri kommentoi.

Valtonen ei Politicolle paljastanut miten suomalaisviranomaiset tulevat alusta tutkimaan, mutta uskoi asiasta saatavan lisää tietoa lähipäivinä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)