Verkkouutiset

Venäjän räjähtämätön ohjus Ukrainassa. LEHTIKUVA / AFP Yasuyoshi Chiba

Eliittijoukon merkittävät tappiot paljastavat Venäjän virheitä

Taktiset virheet ja ylimielisyys ovat brittitiedustelun mukaan johtaneet epäonnistumisiin.

Britannian tiedustelun mukaan Venäjän sodanjohto on käyttänyt VDV:tä eli laskuvarjojoukkoja operaatioissa, joihin ne eivät sovellu. Laskuvarjojoukot ovat kärsineet merkittäviä tappioita ja olleet brittien mukaan mukana ”useissa huomattavissa taktisissa epäonnistumisissa” Ukrainassa.

Britannian puolustusministeriö Twitterissä jakamassa arviossa mainitaan esimerkkeinä muun muassa yritys edetä Kiovaan Hostomelin lentokentän kautta maaliskuussa, Izjumin alueella pysähtyneet operaatiot huhtikuusta alkaen ja Donetsin epäonnistunut ylitys hiljattain.

Noin 45 000 sotilaan vahvuisia VDV-laskuvarjojoukkoja on pidetty Venäjän asevoimien eliittinä. Joukot vastaavat usein vaativista operaatioista. Ukrainassa joukkoja on kuitenkin tiedusteluarvion mukaan lähetetty suorittamaan raskaammin varustetuille yksiköille paremmin soveltuvia tehtäviä. Tuloksena on ollut raskaita tappioita.

– Sen [VDV] vaihteleva menestys heijastelee todennäköisesti tämän kyvyn huonoa strategista käyttöä ja Venäjän kyvyttömyyttä saada ilmaherruutta, arviossa todetaan.

Presidentti Vladimir Putinin hallinto on tehnyt merkittäviä satsauksia asevoimien uudistuksiin viimeisten 15 vuoden aikana.

Brittiarviossa todetaan, että VDV:n käytössä tehdyt virheet osoittavat, kuinka uudistukset ovat johtaneet epätasapainoisiin joukkoihin.

– Se, ettei Ukrainan vastarintaa osattu odottaa sekä venäläisten komentajien ylimielisyys, ovat johtaneet merkittäviin tappioihin monissa Venäjän eliittiyksiköissä.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS