Verkkouutiset

Kerrostalo Oulussa. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO

Ekonomisti TE:lle: Näin koronlasku vaikuttaa asuntokauppaan

Hypon Juho Keskisen mukaan jatkoaskeleita katsotaan nyt rauhassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan keskuspankin (EKP) päätös laskea ohjauskorkojaan ei tule sysäämään Suomen asuntomarkkinoita villiin kasvuun. Näin arvioi Hypon pääekonomisti Juho Keskinen Talouselämälle.

Hänen mukaansa tuleva kehityspolku sen sijaan voi piristää asuntomarkkinoita enemmän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Enemmän päätöksellä voi olla psykologista vaikutusta. Koronlasku on viesti siitä, että odotettu koronlasku oikeasti tapahtui. Se voi heijastua kuluttajien luottamukseen ja sitä kautta asuntomarkkinoihin avaten lukkoja ja ketjuja, Keskinen sanoo.

EKP:n neuvosto päätti torstaisessa kokouksessaan odotetusti laskea ohjauskorkoa 0,25 prosentilla.

Tärkein ohjauskorko eli liikepankkien talletuskorko on nyt 3,75 prosenttia. Myös perusrahoitusoperaatioiden korkoa ja maksuvalmiusluoton korkoa laskettiin 0,25 prosenttia. Koronlaskun jälkeen perusrahoitusoperaatioiden korko on 4,25 prosenttia ja maksuvalmiusluoton korko 4,50 prosenttia.

EKP:n päätöksen ei ole toistaiseksi nähty vaikuttavan merkittävästi asuntolainojen yleisenä viitekorkona käytettyihin euriboreihin.

Keskuspankin neuvoston seuraava kokous on heinäkuussa. Keskinen ei usko, että seuraavaa koronlaskua on tiedossa aivan lähiaikoina. Jatkoaskeleita katsotaan hänen mukaansa nyt rauhassa. Euroopan taloudessa hän näkee tietynlaista vahvuutta esimerkiksi työttömyyden näkökulmasta, mutta korkoja laskettiin siitä huolimatta.

– Uskon, että loppuvuonna koronlaskuja nähdään lisää 2–3, mutta se on vähemmän kuin aiemmin ennustettiin, Keskinen pohtii TE:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)