Verkkouutiset

Asiakas työvoimatoimistossa Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ekonomisti löysi työttömyysluvuista yhden valopilkun

Lomautusten kasvun pysähtyminen voi olla merkki työmarkkinoiden vakautumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huonot uutiset työmarkkinoilta jatkuvat, eli työllisyysaste laskee ja työttömyys pahenee yhä, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n vanhempi ekonomisti Henna Busk aamun työllisyystilastoja. Talouden yleinen heikko tilanne huomioiden luvut ovat kuitenkin kohtalaisia.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 15–74-vuotiaita työllisiä oli vuoden 2024 huhtikuussa 17 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä oli 41 000 enemmän vuoden takaiseen verrattuna.

– Talouden selkeästä käänteestä ei ainakaan näissä työllisyysluvuissa näy vielä merkkejä. Toisaalta työmarkkinat reagoivat aina viiveellä, joten työllisyyden paraneminen nähtäisiin joka tapauksessa vasta jonkun ajan kuluttua talouskasvun alkamisesta, Busk sanoo tiedotteessa.

Pitkäaikaistyöttömyys on hieman kasvanut, mutta tämä on Buskin mukaan odotettavaa työllisyyden muun kehityksen perusteella. Nousu ei kuitenkaan ole kovin jyrkkää.

Lomautusten nousu on kuitenkin pysähtynyt, mikä saattaa olla merkki työmarkkinoiden vakautumisesta, mutta tämä nähdään Buskin mukaan vasta tulevien kuukausien aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)