Verkkouutiset

Teollisuudessa luottamusta mittaava saldolukema oli toukokuussa -13. Luottamus nousi neljän pisteen verran edelliskuun tasolta. LEHTIKUVA/LAURA UKKONEN

EK: Nopealla toiminnalla voitaisiin välttää toinen talouden menetetty vuosikymmen

Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorin tuloksissa teollisuudessa nousua. Muut päätoimialat olivat laskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Yritysten luottamuksen nousu antaa yhä odottaa itseään. Päätoimialoista ainoastaan teollisuudessa luottamus kääntyi nousuun edelliskuukaudesta. Rakentaminen jatkoi painumistaan entistä syvemmälle. Nyt myös palvelualat ja kauppa taipuivat selvemmin alaspäin. Tulokset vahvistavat yritysten vaikeaa alkuvuotta, EK:n johtaja Sami Pakarinen sanoo tiedotteessa.

Teollisuudessa luottamusta mittaava saldolukema oli toukokuussa -13. Luottamus nousi neljän pisteen verran edelliskuun tasolta. Luottamusindikaattori on yhä selvästi alle pitkän aikavälin keskiarvon, joka on +1.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toukokuussa rakentamisen luottamusta kuvaava saldoluku laski arvoon -38. Saldoluku oli pisteen vähemmän kuin huhtikuun lukema. Pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Palveluiden luottamus putosi kahden pisteen verran toukokuussa. Luottamusta mittaava saldoluku oli -7. Palvelualojen indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +11.

Vähittäiskaupassa luottamus laski toukokuussa edelliskuusta lukemaan -19. Tämä on kolme pistettä vähemmän kuin huhtikuun luottamuslukema. Pitkän aikavälin keskiarvo on -1.

Pakarisen mukaan Suomessa talouden luottamus on jäänyt pahasti jälkeen EU-maista. Kaikilla päätoimialoilla yritysten luottamus on kolmen heikoimman maan joukossa.

– Alkuvuoden aikana olemme nähneet, että Ruotsissa luottamus sekä yritysjohtajien että kuluttajien keskuudessa on vahvistunut koko kuluvan vuoden. Suomen pitäisi päästä tähän imuun kiinni pikimmiten. Kuluva vuosi on monella tapaa kohtalokas. Eväitä kasvuun on paljon. Nopealla toiminnalla voitaisiin välttää toinen talouden menetetty vuosikymmen, Pakarinen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)