Verkkouutiset

Kymmenien maiden johtajat ovat koolla Sveitsissä keskustelemassa Ukrainan sodan päättämisestä. AFP / LEHTIKUVA / MICHAEL BUHOLZER

”Diktaattorin rauha” – Kremlin vaatimuksille tyrmäys

Vladimir Putinin ehdot tulitauolle Ukrainassa on tyrmätty laajasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Italian ja Saksan johtajat ovat tyrmänneet vahvasti Venäjän presidentti Vladimir Putinin esittämät ehdot tulitauolle Ukrainassa, uutisoi BBC.

Putin ilmoitti perjantaina hyväksyvänsä tulitauon Ukrainassa, jos se vetää joukkonsa pois neljältä Venäjän miehittämältä alueelta.

Italian pääministeri Giorgia Meloni luonnehti Putinin suunnitelmia propagandaksi, joka tarkoittaa sitä, että Ukrainan pitäisi vetäytyä Ukrainasta.

Saksan liittokansleri Olaf Scholzin mukaan Putinin ehdoissa on kyse ”diktaattorin rauhasta”.

Kymmenien maiden ja globaalien instituutioiden johtajat ovat kokoontuneet Sveitsiin huippukokoukseen keskustelemassa Ukrainan sodan päättämisestä. Venäjää ei ole kutsuttu. Kiina ei osallistu.

Huippukokouksen lausuman luonnosversion mukaan Ukrainan alueellinen koskemattomuus on varmistettava ja maan uhkaaminen ydinasein on tuomittava.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukrainan halusi antaa diplomatialle mahdollisuuden ja näyttää, että yhteinen tahto voisi lopettaa sodat.

– Uskon, että todistamme historiaa täällä kokouksessa. Tulkoon oikeudenmukainen rauha niin pian kuin mahdollista, Zelenskyi sanoi.

Euroopna komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin mukaan jäätynyt konflikti, jossa vieraat joukot miehittävät Ukrainan maata, ei ole ratkaisu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)