Verkkouutiset

Suljettu rajanylityspaikka Vaalimaalla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Demarinuoret: SDP:n ei tule hyväksyä rajalakia

Nuorisojärjestö kutsuu lakia puolueen arvojen vastaiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Demarinuoret toteaa tiedotteessaan, ettei SDP:n tule hyväksyä rajalakia. Puolueen nuorisojärjestö luonnehtii puolueen arvojen vastaiseksi ”hakea lyhytjänteistä gallup-nostetta tukemalla lakiesitystä, joka on kaikkien asiantuntijalausuntojen perusteella kansainvälisten ihmisoikeussopimusten sekä EU-oikeuden vastainen, ja siten myös Suomen perustuslain vastainen”.

– SDP on vuosikausia soimannut oikeistoa moneen kertaan laittomaksi todetuista ”rajat kiinni” -avauksista, mutta löytääkin nyt itsensä flirttailijan paikalta. Pidän huolestuttavana sitä, että olemme valmiita romuttamaan kansainväliset velvoitteemme sillä sekunnilla, kun niiden puolustaminen vaatii meiltä jotain. Tällä tavalla kaikki kauheudet on maailmassa mahdollistettu, demarinuorten puheenjohtaja Emilia Kangaskolkka sanoo tiedotteessa.

Demarinuoret toteaa SDP:n olevan lain hyväksymisessä todennäköisesti vaa’ankieliasemassa ja vaatii puolueelta arvojohtajuutta. Mikäli tällaista lainsäädäntöä halutaan edistää, pitäisi näin demarinuorten mukaan tehdä vaikuttamalla kansainvälisiin sopimuksiin EU-tasolla eikä tähtäämällä niistä joustamiseen kotimaassa.

– SDP perusti koko eurovaalikampanjansa oikeusvaltion, ihmisoikeuksien ja sääntöpohjaisen maailmanjärjestyksen puolustamiselle. Puoluejohdon tulisi pahoissa paikoissa muistaa, että samat säännöt koskevat myös meitä. Pystymme parempaan, Kangaskolkka sanoo.

Hallitus on perustellut rajan turvallisuuden lakia itärajan tilanteella ja sillä, ettei kyse ole aidosta turvapaikanhausta vaan järjestetystä venäläisestä operaatiosta, jossa ihmisiä masinoidaan rajalle vaikuttamiskeinona. Tällaiseen ei ole varauduttu niin nykyisessä lainsäädännössä sen paremmin kuin kansainvälisissä sopimuksissakaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)