Verkkouutiset

William Burns. AFP / LEHTIKUVA / SAMUEL CORUM

CIA-johtaja: Vladimir Putin on liian luottavainen kykyynsä murskata Ukraina

William Burnsin mukaan on todisteita siitä, että Venäjä tarjoutui auttamaan Iranin ohjusohjelmaa vastineeksi sotilaallisesta avusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu  CIA:n johtaja William Burns sanoi sunnuntaina, että Venäjän ja Iranin välinen liitto kehittyy nopeasti, ja hän kutsui sitä ”häiritseväksi”.

– Se liikkuu melko nopeasti erittäin vaaralliseen suuntaan juuri nyt siinä mielessä, että tiedämme, että iranilaiset ovat jo toimittaneet venäläisille satoja lennokkeja, joita he käyttävät aiheuttamaan tuskaa ukrainalaisille siviileille. Tiedämme, että he ovat toimittaneet ammuksia myös tykistölle ja panssarivaunuille, Burns sanoi CBS:n Face the Nationissa, CNN:n mukaan.

Burns totesi CIA:n nähneen merkkejä myös siitä, että Venäjä aikoo auttaa iranilaisia heidän ohjusohjelmassaan ja harkitsee ainakin mahdollisuutta toimittaa Iranille hävittäjälentokoneita vastineeksi sotilaallisesta avusta.

Burns kuvaili myös keskusteluaan Venäjän ulkomaantiedustelupalvelu SVR:n johtajan Sergei Naryshkinin kanssa ja sanoi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on ”liian luottavainen” kykyynsä murskata Ukraina.

Hän kutsui keskustelua Naryshkinin kanssa ”melko masentavaksi”, mutta sanoi ymmärtäneensä joitakin keskeisiä kohtia.

– Tavoitteeni ei ollut puhua neuvotteluista. Se on asia, joka ukrainalaisten on otettava esille venäläisten kanssa, kun parhaaksi näkevät. Tarkoitukseni oli tehdä selväksi Naryshkinille ja hänen kauttaan presidentti Putinille, mitä vakavia seurauksia Venäjälle tulee, jos se koskaan päättää käyttää mitä tahansa ydinasetta. Ja uskon, että Naryshkin ymmärsi asian vakavuuden. Uskon, että myös presidentti Putin on ymmärtänyt sen, Burns sanoi.

– Myös herra Naryshkinillä oli erittäin uhmakas asenne, ylimielisyys ja hybris, mikä heijasteli Putinin näkemyksiä. Hänen uskoaan, että hän voi saada ajan toimimaan puolellaan, että hän uskoo voivansa murskata ukrainalaiset, että hän voi väsyttää eurooppalaiset liittolaiset, ja että poliittinen väsymys iskee lopulta, Burns totesi kysyttäessä, miksi keskustelu oli masentava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)