Verkkouutiset

Suomen puolustusvoimien käytössä oleva raskas raketinheitinjärjestelmä M270. LEHTIKUVA/SARI GUSTAFSSON

Britannialta lisää M270-raketinheittimiä Ukrainaan

Britannia on erittäin tyytyväinen siihen, kuinka Ukraina käyttää lännestä saatuja raketinheittimiä.

Britannia kaksinkertaistaa useiden Ukrainalle tarkoitettujen raketinheittimien määrän. Maa on tähän mennessä antanut Ukrainalle jo kolme M270-järjestelmää. Ne käyttävät samoja ohjuksia, joiden kantama on jopa 80 kilometriä kuin amerikkalaiset HIMARS-järjestelmät.

Britannian puolustusministeri Ben Wallace vahvisti, että maa lähettäisi Ukrainaan vielä kolme tällaista järjestelmää sekä huomattavan määrän ohjuksia niitä varten, Ukrinform uutisoi.

Hän sanoi, että Britannia on erittäin tyytyväinen siihen, kuinka Ukraina käyttää lännestä saatuja raketinheittimiä. Wallacen mukaan Ukrainan joukot ovat osoittaneet, että he osaavat paljon paremmin (kuin venäläiset)  erottaa, mihin kohteisiin iskeä, jotta ammukset eivät lopu nopeasti.

Wallace toteaa, että tämä oli osa Ukrainan siirtymistä vanhojen neuvostoaikaisten aseiden käytöstä nykyaikaisempiin Nato-aseisiin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)