Verkkouutiset

Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ben Zyskowicz: Näillä järjestöillä ei ole mitään tekemistä rauhan kanssa

Kansanedustajan mukaan Natoa vastustava väki tuki aikoinaan jopa Neuvostoliittoa.

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowicz ihmettelee Natoa vastaan mieltä osoittaneita ”rauhanjärjestöjä”. Hän kummeksuu mielenosoittamista organisaatiota vastaan, joka toimii puolustusjärjestönä ja rauhan puolesta aggressiivista Venäjää vastaan ja sitä ennen aggressiivista ja militaristista Neuvostoliittoa vastaan.

– Niin tätä Natoa vastaan nämä rauhan järjestöt, Suomen Rauhanpuolustajat, Naiset Rauhan Puolesta, Taitelijat rauhan puolesta osoittaa mieltään, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssa.

Hän muistuttaa, että rauhanjärjestöt olivat aikanaan tukemassa militaristista ja aggressiivista Neuvostoliittoa.

– Kun näiden järjestöjen nimessä oli aina tämä rauha-sana, niin siinä raiskattiin käsite rauha. Siis 1970-luvulla raiskattiin käsite rauha.

Zyskowicz kertoo, ettei hän kuitenkaan kannata esillä olleita ehdotuksia Neuvostoliiton aikaisten patsaiden ja monumenttien kaatamista tai esimerkiksi Leninin puiston uudelleennimeämistä. Hänen mukaansa esimerkiksi Rauhanpatsas, Kansojen ystävyyden monumentti tai Maailman rauha -patsas ovat erinomaisia muistomerkkejä suomettumisen ajasta, jolloin kommunistista diktatuuria kunnioitettiin monumenteilla ja ystävyydenosoituksilla.

– Sen sijaan mulle tottakai hyvin sopii se, että näiden patsaiden viereen tai Leninin puistoon laitettaisiin sellaisia faktatauluja, jossa kerrottaisiin että mikä se Neuvostoliitto oli: hirveä kommunistinen diktatuuri, hyökkäsi Unkariin, Tshekkoslovakiaan, Afganistaniin ja niin edelleen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS