Verkkouutiset

Mies kirjautuu puhelimella Facebookiin. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ben Zyskowicz MTV:lle: Onko viha päättäjiin tavoittanut netistä suuremman yleisön?

Kansanedustajan mukaan somen kautta mitä kummallisimmatkin salaliitot löytävät kannattajia.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kertoo MTV Uutisille voivansa hyvin lauantaina sattuneeesta pahoinpitelystä huolimatta.

– Olen ihan täydessä iskussa. Jonkin verran on haavoja kämmenissä ja polvissa, mutta ei mitään vakavampaa. Kyllä tässä pikkuhiljaa nämä haavatkin paranevat, hän kertoo MTV:lle.

Kokoomusedustaja pohtii, onko sosiaalisella medialla ollut jokin vaikutus tapahtuneeseen.

– Ilmeisesti on niin, että aiemmin tällaiset ihmiset uhosivat omassa lähipiirissään, eivätkä heidän ajatuksensa saaneet laajempaa kantavuutta. Mutta sosiaalisen median kautta tuntuu siltä, että mitä kummallisimmatkin ajatukset ja salaliitot löytävät kannattajia jostain. Mietin, että onko tämä nyt omalla kohdallani sattunut?

– Mietin, että onko niin, että tällainen verkon kautta leviävä salaliittoihin uskominen, ääriajattelu, viha poliitikkoja ja muita yhteiskunnallisia päättäjiä kohtaan on tavoittanut suuremman yleisön? Onko tämä johtanut siihen, että jotkut ääriajatuksiin höyrähtäneet ovat tulleet niin täyteen vihaa, että purkavat sitä sitten tällaisina jopa väkivallan tekoina, Zyskowicz pohtii.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS