Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz. Kuva: Kokoomus

Ben Zyskowicz: Ei Tere Sammallahti ole maalittanut ketään

Kansanedustaja kysyy, pyytääkö Journalistiliitto väitteitään anteeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä, ettei kollegansa Tere Sammallahti (kok.) ole Journalistiliiton väitteistä huolimatta ole maalittanut ketään.

Edustaja toteaa Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Ahon selvittäneen hyvin, mitä maalittaminen käytännössä on. Siihen liittyy esimerkiksi toimittajan pommittamista puheluilla, tekstiviesteillä ja sähköposteilla niin, ettei hän käytännössä pysty tekemään lainkaan työtään. Lisäksi siihen voi kuulua muun muassa henkilön itsensä ja tämän perheen uhkailua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Zyskowicz toteaa maalittamisen olevan iljettävää ja täysin tuomittavaa. Hän olisi itse valmis kriminalisoimaan maalittamisen vaikka edellinen hallitus totesikin, että se olisi erittäin vaikea pukea pykäliin.

– Maalittamista tehdään niin, että sosiaalisessa mediassa yllytetään tai usutetaan somen pohjamudissa viihtyviä ja pyöriviä kiihkomielisiä äärioikeistolaisia, ja joskus äärivasemmistolaisia, suuntaamaan vihansa johonkin tiettyyn yhteen kohteeseen, Zyskowicz toteaa.

”Pystyykö Journalistiliitto myöntämään virheensä?”

Journalistiliitto twiittasi maanantaina, että ”osa perussuomalaisten ja kokoomuksen poliitikoista maalittaa toista päivää toimittajaa.” Asiasta kysyttäessä kokoomuksen poliitikoista esiin nostettiin edustaja Sammallahti.

– Mutta hänkään ei ole maalittanut ketään. Minä kävin läpi nämä Tere Sammallahden twiitit, ja näissä twiiteissään hän ei usuta eikä yllytä millään tavoin seuraajiaan ja kannattajiaan käymään tämän toimittajan kimppuun, Zyskowicz toteaa.

– Nyt onkin kyse siitä, pystyykö Journalistiliitto myöntämään virheensä ja pyytämään virheellistä tietoaan anteeksi, hän jatkaa.

Zyskowiczin mukaan asiaa koskevassa keskustelussa on ollut vivahde, ettei toimittajaa saisi arvostella lainkaan. Tätä hän täsmentää toteamalla, ettei tietenkään tarkoita henkilökohtaisten piirteiden arvostelemista.

Zyskowiczin mukaan asia ei voi olla niin, etteikö toimittajan tai vaikkapa tutkijan puoluetaustasta voisi puhua.

– Onko tässä maassa joku porukka, toimittajat, jotka ovat kritisoinnin yläpuolella, hän kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)