Verkkouutiset

Asuintalo paloi Shebekinossa. (Kuvakaappaus videolta. Twitter)

Belgorodissa on evakuoitu jo satoja – pommitus jatkunut kolme päivää

Vapaan Venäjän legioona sanoo aloittaneensa toisen retkensä Belgorodiin.

Shebekinoon Belgorodin alueelle Länsi-Venäjällä kohdistuu ankaraa tykistötulitusta. Paikallinen media kertoo Belgorodin pormestariin Valentin Demidoviin viitaten, että 44 000 asukkaan Shebekinosta on evakuoitu jo 617 asukasta, joukossa 87 lasta. Suurimpana evakuointipisteenä toimii Belgorodin areena.

Asukkaat kertovat, että Shebekinoa ja sen ympäristöä on pommitettu jo kolmen päivän ajan. Tykistötuli kuitenkin kiihtyi keskiviikkona 31. toukokuuta aamukolmelta ja on jatkunut vielä torstaina aamukolmesta alkaen tauotta.

Eilen Belgorodin alueen kuvernööri Vjatsheslav Gladkov pyysi viranomaisia tarjoamaan evakuointipaikkoja Shebekinon asukkaille.

Ukrainasta käsin toimiva Vapaan Venäjän legioona (LSR) sanoo aloittaneensa toisen etenemisensä Belgorodiin kohteenaan Shebekinon kaupunki, kertoo Kyiv Independent. Venäjän vapaaehtoisjoukot (RDK) väittää osuneensa Grad-raketeilla Venäjän sisäministeriön rakennukseen Shebekinossa.

Legioona sanoo, että se ei pystynyt organisoimaan asukkaiden evakuointeja Venäjän armeijan jatkuvan tykistötulen vuoksi ja kehottaa asukkaita piiloutumaan kellareihin. Myös Venäjän vapaaehtoisjoukot (RDK) ilmoittaa, että alueen tykistötulesta vastaa Venäjä itse.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)