Verkkouutiset

Ammattiliitto Pron toimitalo Ruoholahdessa Helsingissä. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Ay-liitto varoittaa mielenilmauksista

Pro pitää hallituksen työmarkkinauudistuksia kohtuuttomina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ammattiliitto Pron hallitus on päättänyt aloittaa mielenilmaukset. Julkaisemassaan tiedotteessa ay-liitto pitää Petteri Orpon (kok.) hallituksen heikennyksiä työelämään, sosiaaliturvaan ja lakko-oikeuteen kohtuuttomina.

– Orpon hallitus suunnittelee historiallisen rajuja työelämä- ja sosiaaliturvaheikennyksiä sekä palkansaajajärjestöjen aseman heikentämistä samalla, kun se jakaa avokätisesti verohelpotuksia suurituloisille ja työnantajille. Tätä emme hyväksy, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pron hallitus päätti kokouksessaan toteuttaa mielenilmauksia maan hallituksen työelämäheikennysten vastustamiseksi ja Pron jäsenten työehtojen ja toimeentulon turvaamiseksi.

Mielenilmaukset toteutetaan alakohtaisen harkinnan mukaan ja mahdollisimman yhdenmukaisesti muiden liittojen kanssa.

Myös Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK on torstaina ilmoittanut poliittisten työtaisteluiden alkamisesta.

– Olemme tänään kertoneet maan poliittiselle johdolle, että ensi viikolla SAK ja jäsenliitot aloittavat järjestölliset toimet. Kyse on hätähuudosta suomalaisen työväestön puolesta. Vastustamme näillä toimilla hallituksen sosiaaliturvaleikkauksia ja työelämäheikennyksiä, SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen kertoo tiedotteessa.

Syvärisen mukaan liittojen toimet on sovitettu yhteen ja pistemäisten protestien tyyli vaihtelee ulosmarsseista erilaisiin mielenilmaisuihin. Kolmen viikon aikana toimia nähdään kaikkialla Suomessa. Työtaistelutoimet on rajattu tavalla, joka mahdollistaa hätätyön, eivätkä ne vaaranna omaisuutta tai henkeä ja terveyttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)