Verkkouutiset

Rakennuselementit odottavat asennusta rakennustyömaalla Finnoossa Espoossa 16. elokuuta 2023. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä romahti

Pudotusta oli peräti 53 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni kuluvan vuoden touko-heinäkuun aikana 53 prosenttia vuodentakaisesta.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi väheni tämän vuoden touko-heinäkuussa 16 prosenttia vuodentakaisesta.

Uudisrakentamiseen myönnettiin kaikkiaan rakennuslupia touko-heinäkuun aikana yhteensä seitsemän miljoonaa kuutiometriä, joka oli 26 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Valmistuneiden rakennushankkeiden kuutiomäärä väheni 18 prosenttia vuodentakaisesta.

Tämän vuoden touko-heinäkuussa uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia tilavuudeltaan eniten Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen ja Pirkanmaalle. Maakunnista Etelä-Savoon, Etelä-Pohjanmaalle ja Varsinais-Suomeen myönnettiin kuutiomääriltään enemmän lupia kuin vuotta aiemmin.

Rakennushankkeita valmistui touko-heinäkuun aikana kuutiomäärällä mitattuna eniten Uudellemaalle, Pirkanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle. Eniten kasvua oli Lappiin, Keski-Pohjanmaalle ja Kanta-Hämeeseen valmistuneissa rakennushankkeissa.

Koko maan tasolla rakennushankkeiden myötä valmistui 10 435 uutta asuntoa. Maakunnista eniten asuntoja valmistui Uudellemaalle, johon valmistui 4 695 asuntoa. Suurin kasvu valmistuneiden rakennushankkeiden asuntokappalemäärissä oli Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa vuodentakaiseen verrattuna.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)