Verkkouutiset

Rakennuselementit odottavat asennusta rakennustyömaalla Finnoossa Espoossa 16. elokuuta 2023. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä romahti

Pudotusta oli peräti 53 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni kuluvan vuoden touko-heinäkuun aikana 53 prosenttia vuodentakaisesta.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi väheni tämän vuoden touko-heinäkuussa 16 prosenttia vuodentakaisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Uudisrakentamiseen myönnettiin kaikkiaan rakennuslupia touko-heinäkuun aikana yhteensä seitsemän miljoonaa kuutiometriä, joka oli 26 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Valmistuneiden rakennushankkeiden kuutiomäärä väheni 18 prosenttia vuodentakaisesta.

Tämän vuoden touko-heinäkuussa uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia tilavuudeltaan eniten Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen ja Pirkanmaalle. Maakunnista Etelä-Savoon, Etelä-Pohjanmaalle ja Varsinais-Suomeen myönnettiin kuutiomääriltään enemmän lupia kuin vuotta aiemmin.

Rakennushankkeita valmistui touko-heinäkuun aikana kuutiomäärällä mitattuna eniten Uudellemaalle, Pirkanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle. Eniten kasvua oli Lappiin, Keski-Pohjanmaalle ja Kanta-Hämeeseen valmistuneissa rakennushankkeissa.

Koko maan tasolla rakennushankkeiden myötä valmistui 10 435 uutta asuntoa. Maakunnista eniten asuntoja valmistui Uudellemaalle, johon valmistui 4 695 asuntoa. Suurin kasvu valmistuneiden rakennushankkeiden asuntokappalemäärissä oli Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa vuodentakaiseen verrattuna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)